Κατατέθηκε η καταγγελία της ΑΕΚ στην ΕΠΟ κατά του Αρη, την ίδια στιγμή που έφτασαν στην ΠΑΕ δύο εξώδικα, το ένα του Γκερέϊρο και το άλλο από τον Γιάγκο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.

Το μέλλον της Ενωσης φαντάζει αβέβαιο μετά την απόρριψη το πρωί της Πέμπτης από την ΕΠΟ της έφεσής της για την τιμωρία που της επιβλήθηκε για τα επεισόδια στο ματς με τον Πανθρακικό, εξέλιξη που σήμανε τον υποβιβασμό της στη Φούτμπολ Λιγκ.

Σε μια τελευταία προσπάθεια η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε την Πέμπτη την προσφυγή κατά του Αρη στο ΔΣ της ΕΠΟ, αναφέροντας ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης από 20/9/2012 έκανε προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και από τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος σε βάρος της και δεν έπρεπε να ορίζονται οι αγώνες της. Αυτή φυσικά είναι μία κίνηση απελπισίας για την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, που δύσκολα θα βρει δικαίωση, όμως ο Ανδρέας Δημητρέλος προσπαθεί να παίξει το τελευταίο χαρτί.

Στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασαν κι΄όλας δύο εξώδικα. Το ένα προέρχεται από τον Ρότζερ Γκερέϊρο ο οποίος ειδοποιεί ότι διεκδικεί το ποσό του 1.024.000 εκατ ευρώ τα οποία του οφείλει η ΑΕΚ και το δεύτερο από τον Φερνάντεζ Γιάγκο, ύψους περίπου 77.000 ευρώ.

Το κακό για την Ένωση είναι ότι τέτοιου είδους εξώδικα τα οποία στη συνέχεια αναμένονται να μετατραπούν σε προσφυγές, αναμένονται να φτάσουν και άλλα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά, αλλά η σημερινή κίνηση της ΠΑΕ να πληρώσει στο δημόσιο 300.000 ευρώ για τις δόσεις του άρθρου 44, ίσως σημαίνει πολλά. Από την ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε γιατί αν δεν καταβάλλονταν τα χρήματα άμεσα το Δημόσιο θα προχωρούσε σε διάρρηξη της συμφωνίας και αυτομάτως θα έχανε η ΑΕΚ τις ρυθμίσεις και θα επέστρεφε στα χρέη της πριν την υπαγωγή της στο άρθρο 44. Όπως αναφέρουν άνθρωποι της ΠΑΕ τα χρήματα προήλθαν από κάποια έσοδα που περίμενε να εισπράξει η ομάδα.

Ο Τραϊανός Δέλλας αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στην τελευταία τους προπόνηση τονίζοντάς τους τα εξής: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στάση σας αυτές τις μέρες που ήμασταν μαζί, όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες μου. Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την καριέρα σας και πρέπει να προσέχετε τις κινήσεις σας, γιατί καταλαβαίνετε ότι οι αποφάσεις σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Δεν έχει σημασία ότι εμείς σταματάμε τις προπονήσεις. Εσείς πρέπει να συνεχίζετε να δουλεύετε για τους εαυτούς σας και στο γήπεδο και εκτός από αυτό. Να προσπαθήσετε να βελτιώνεστε καθημερινά και ως παίκτες και ως άνθρωποι. Πρέπει κάθε μέρα να μαθαίνετε από τα λάθη σας, γιατί μόνο έτσι θα γίνετε καλύτεροι. Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι στη διάθεσή σας, για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να σας βοηθήσω».

Το λόγο πήρε και ο Άκης Ζήκος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στους παίκτες: «Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο όπως το ζήσατε φέτος και πολύ περισσότερο δεν είναι αυτή η ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή είναι γεννημένη να πρωταγωνιστεί και φέτος λόγω των προβλημάτων που και εσείς βρήκατε όταν ήρθατε, αναγκάστηκε να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή της. Η ΑΕΚ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί και πάλι να πρωταγωνιστεί γιατί είναι καταδικασμένη να το κάνει».