Μόλις μισή ώρα διήρκεσε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χωρίς την παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε στην σκιά της απόσυρσης δύο διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο εντός της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και από κοινωνικούς φορείς.

Ειδικότερα, από το πολυνομοσχέδιο αποσύρθηκε η διατάξη που αφορά στην κατάργησησε δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κερδίσει συμβασιούχοι του Δημοσίου, καθώς και η διάταξη που προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ έως και 35%.

Με ανακοίνωσή του, τογραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη διάταξη για τις προσωρινές διαταγές «με τη συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη.

Την απόσυρση της δεύτερης διάταξης για την μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκεκριμένη διάταξη είχεπροκαλέσει, νωρίτερα, την έντονη αντίδραση των επαγγελματοβιοτεχνών.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τον απολογισμό του τριμήνου και συγχρόνως θα δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.