Με ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία για το ντιζάιν και τη διαφήμιση τιμήθηκε το δημιουργικό γραφείο Beetroot που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.Πρόκειται για το «In Book Award» στην κατηγορία της εικονογράφησης για την οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

«Ήμασταν γεμάτοι αβεβαιότητα, ανυπομονησία και πάθος για αυτό το έργο. Αλλά αυτά τα έργα χρειάζονται δύο. Και η Στέγη ήταν ο τέλειος παρτενέρ. Οπότε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, περήφανα σας ανακοινώνουμε ότι: Με τους κλαίοντες πέτρινους γίγαντες, Τα ανθογεννημένα πολύεδρα, Τα πουλιά με τους ουρανοκαθρέφτες, Τα κρυπτικά ηχοσυμπλέγματα, τις αποδομημένες και χιουμοριστικές φόρμες και γενικότερα όλες τις εικονογραφήσεις που δημιουργήσαμε για οπτική ταυτότητα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Beetroot κέρδισε το D&AD Professional In Book Award 2013 in Crafts for Design and Illustration for Design», δήλωσαν οι Beetroot, λίγο μετά τη βράβευσή τους.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας στη Στέγη για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους και γιατί μας άφησαν να ξεφύγουμε δημιουργικά σε αυτό το έργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μας τους φίλους και τους υποστηρικτές, αυτό το βραβείο είναι και δικό σας. Οι Beetroot είναι χαρούμενοι – Η Beetroot δημιουργεί» πρόσθεσαν.

Η Beetroot είναι μια πολυβραβευμένη δημιουργική ομάδα από την Θεσσαλονίκη που ιδρύθηκε το 2000. Τα μέλη της ομάδας είναι designers και καλλιτέχνες που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς χώρους και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων. Η Beetroot στοχεύει στην δημιουργία ξεχωριστού, ασυνήθιστου και πάντα αυθεντικού design. Το έργο της έχει αποσπάσει μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως τα Red Dot Agency of the Year 2011, European Agency of the Year 2008 και Μέγα ΕΒΓΕ – 2006, 2008 & 2010.