Συγκρατημένα αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εμφανίστηκε σήμερα, Πέμπτη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Οι κρίσιμες αποφάσεις θα έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος Απριλίου», είπε ο κ. Προβόπουλος, προσθέτοντας ότι «μετά την ανακεφαλαιοποίηση, οι τράπεζες θα είναι ισχυρές και δυναμικές για το καλό της οικονομίας, ώστε να παίξουν το ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας».

Ο διοικητής της ΤτΕ, στην παρατήρηση του κ. Παπούλια ότι είναι αισιόδοξος, απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι υπήρξαν σημαντικοί κίνδυνοι από την κρίση στις κυπριακές τράπεζες, αλλά οι αρμόδιες αρχές κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

«Αν είχαν επικρατήσει, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα» είπε και υπογράμμισε την ωριμότητα που έδειξαν οι «απλοί καταθέτες.

Ο κ. Προβόπουλος, ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια για την πορεία των καταθέσεων, σημείωσε ότι με τα στοιχεία του Μαρτίου οι εισροές συνεχίζονται, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί. «Θα έχουμε απτά δείγματα», τόνισε.

«Με την Εθνική, τι γίνεται;» ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

«Αν και δεν το παρακολουθώ στενά το θέμα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ελπίζω να τα καταφέρει», ευχήθηκε ο κ. Προβόπουλος.