Περιθώριο μέχρι την 1η Μαϊου για τη βελτίωση της προσφοράς της στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Εmma Delta.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της εταιρείας να λάβει παράταση για την προθεσμία υποβολής βελτιωμένης προσφοράς για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν σήμερα το πρωί τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο, έως και την 1η Μαίου, ώστε οι βασικοί μέτοχοι του σχήματος να τοποθετηθούν απέναντι στο αίτημα του Ταμείου για νέα βελτιωμένη προσφορά.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει : H Emma Delta ζήτησε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)», μέχρι την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα παράτασης και θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα την 1η Μαΐου 2013 και ώρα 14.00.

Υπενθυμίζουμε, ότι την τελευταία Δευτέρα το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ άνοιξε τη μοναδική έγκυρη προσφορά στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, αυτήν της εταιρείας Emma Delta (συμφερόντων του ομίλου Μελισσανίδη, του Τσέχου Jiri Smejc του fund PPF και με συμμετοχή της ιταλικής Lottomatica), που είχε προσφέρει αρχικό τίμημα ύψους 622 εκατ. ευρώ.

Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ είχαν αποτιμήσει το 33% του ΟΠΑΠ στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ο ανεξάρτητος αποτιμητής είχε προσδιορίσει το ελάχιστο τίμημα στα 650 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να φαίνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ και την Emma, τους «χωρίζουν» μόνο 28 εκ. ευρώ (650 εκ. ευρώ μείον 622 εκ. ευρώ), στην πραγματικότητα ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ταμείο είχε ζητήσει από το σχήμα να ανεβάσει την προσφορά του κατά περίπου 50 εκ. ευρώ.