Οι εισαγγελείς απέσυραν τις κατηγορίες κατά του 45χρονου Πολ Κέβιν Κέρτις από το Μισισίπι, ο οποίος θεωρείτο ύποπτος για την ταχυδρόμηση των επιστολών που περιείχαν τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη και είχαν ως αποδέκτη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έναν γερουσιαστή και έναν ανώτατο δικαστικό.

Νωρίτερα, ο Κέρτις είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση. Ωστόσο, από δικαστικό έγγραφο σχετικό με την υπόθεση έγινε γνωστό ότι ουσιαστικά κατέπεσαν οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εναντίον του.

Πράκτορας του FBI είχε καταθέσει στη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας ότι στο σπίτι του 45χρονου δεν βρέθηκαν ίχνη της τοξικής ουσίας την οποία περιείχαν οι επιστολές.

Η απόσυρση των κατηγοριών έγινε με την «επιφύλαξη παντός δικαιώματος», κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να επανέλθουν εάν οι εισαγγελείς αποφασίσουν αναλόγως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχουν ανακύψει νέα στοιχεία αλλά τίποτε, προς το παρόν, δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Αγαπώ τη χώρα μου και σέβομαι τον Πρόεδρο Ομπάμα» δήλωσε ο Κέρτις στους δημοσιογράφους. «Ποτέ δεν θα έκανα κάτι που θα συνιστούσε απειλή γι’ αυτόν και για οποιονδήποτε αμερικανό αξιωματούχο», πρόσθεσε.