Αποκαλύπτεται (μέσω Τύπου) στο ελληνικό κοινό ο Αντρέα Τρινκιέρι τη Μεγάλη Δευτέρα. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μπάσκετ, θα παρουσιαστεί και επίσημα από την ΕΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο με καθυστέρηση κάποιων μηνών καθώς τον Ιανουάριο είχε αναβληθεί η αντίστοιχη διαδικασία λόγω οικογενειακού του προβλήματος.

Έτσι μετά το ντέρμπι της Καντού με την Αρμάνι Μιλάνο την Κυριακή, ο ιταλός τεχνικός θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημόσια επί ελληνικού εδάφους αποκαλύπτοντας και τις πρώτες σκέψεις του για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ήδη ο νέος τεχνικός έχει κερδίσει τους συνεργάτες του (Παπανικολάου-Λημνιάτης), με τους οποίους όχι μόνο έχει συχνή επικοινωνία αλλά έχει ήδη συναντηθεί μαζί τους σε τεχνικά μήτινγκ και στην Αθήνα.

Ακόμα έχει μιλήσει προσωπικά με όλους τους παίκτες εξηγώντας τους τη φιλοσοφία του και γενικά είναι ένας άνθρωπος, που προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του το γεγονός ότι είναι λεπτολόγος και ιδιαίτερα «ψείρας» σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση μιας ομάδας.

Φυσικά και αυτός θα κριθεί μέσω των αποτελεσμάτων, όπως όλοι και μάλιστα σε μια χώρα που η υπομονή δεν είναι…αρετή, αντίθετα αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.