Υστερα από επέμβαση της αστυνομίας το μεσημέρι της Τετάρτης κατέβηκε το γιγάντιο πανό που είχαν αναρτήσει νωρίτερα το πρωί, αντιεξουσιαστές στο κτίριο του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια με το οποίο διαμαρτύρονταν για τη «λογοκρισία» και το «κατέβασμα» του ιστότοπου του Indymedia την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκτός από το γιγάντιο πανό άγνωστοι είχαν φροντίσει να υποστείλουν την ελληνική σημαία από το κτίριο και να αναρτήσουν στη θέση της μια άλλη κοκκινόμαυρη.

Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση, έκλεισε η Πανεπιστημίου και έγιναν συνολικά 69 προσαγωγές. Από το σύνολο των ατόμων που προσήχθησαν, συνελήφθησαν τα έξι για προσβολή συμβόλων.

Ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της.

Κεδίκογλου: «Να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα η υποστολή της σημαίας»

«Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.