Με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς σε δήλωσή του τόνισε ότι υπάρχουν οι πρώτες θετικές ενδείξεις για την οικονομία, αλλά και μια «τάση» ανάσχεσης της ανεργίας.

«Το τονίζω ότι είναι μόνον ένδειξη. Αλλά είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες ότι πρόκειται για μια τάση: ότι η αύξηση της ανεργίας ουσιαστικά έχει φρενάρει και ότι αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας» εξήγησε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ICAP, σε 1.085 εταιρίες με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ η καθεμιά, από την οποία προκύπτει ότι μία στις δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013. 

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Και τώρα το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισ. συνολικά από τα προγράμματα του Κοινωνικού Ταμείου, για να ενισχύσει ανέργους και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. Συνολικά 715 χιλιάδες άνθρωποι θα ωφεληθούν από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, του ΕΠΑΝΑΔ. 

«Και επιπρόσθετα, θα δοθούν από το ΕΣΠΑ πάνω από 1 δισ. σε ενίσχυση επιχειρήσεων, για να στηριχθεί η απασχόληση, να σταματήσουμε τα λουκέτα και να επιβεβαιωθεί ότι φέτος είναι η χρονιά που, όπως είπα, θα αντιστρέψουμε την τάση της ανεργίας.»

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, αλλά και στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

«Το κλίμα έχει αλλάξει. Η εικόνα αλλάζει. Η κοινωνία σύντομα θα νιώσει τη διαφορά. Και η ελπίδα, που ήδη κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι» κατέληξε. 

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο,Πέμπτη, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου θα υπάρξει συνολική ενημέρωση του Πρωθυπουργού, ενώ θα επιλεγούν και οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από