Με καυστικό τρόπο σχολίασε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Μπέπε Γκρίλο την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

«Η επανεκλογή Ναπολιτάνο ισοδυναμεί με πανούργο πραξικόπημα» ανέφερε ο ηγέτης του κόμματων των «Πέντε Αστέρων» για να χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «ήδη τελειωμένο».

Ο πρώην κωμικός αρνήθηκε, ότι το κόμμα του σαμποτάρει τα πάντα και υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κόμματα της Ιταλίας σαμποτάρονται μόνα τους. «Δεν επιτρέπεται να βασίσεις τις ελπίδες σου πάνω τους. Από αυτά δεν έρχεται πλέον τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γκρίλο, το φθινόπωρο θα έχουν τελειώσει τα χρήματα του ιταλικού κράτους «και θα δυσκολευτεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις». Ο πρόεδρος των «Πέντε Αστέρων» αποκάλυψε ότι έχει ως πρότυπο τους Πράσινους της Γερμανίας. «Αντιγράφουμε πολλά από τους Πράσινους, όταν πρόκειται για ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, για ηλιακή ενέργεια και για την αποφυγή σκουπιδιών», ανέφερε ο ιταλός πολιτικός.

Ο Γκρίλο πήρε θέση και στον χαρακτηρισμό του ως «κλόουν» από τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ: «Για εμένα ως κωμικό δεν αποτελεί προσβολή. Ή μήπως είμαι ένας πρώην κωμικός; Μερικές φορές, δεν γνωρίζω και εγώ ο ίδιος, ποιος είμαι». Τόνισε πάντως ότι η κατάσταση δεν προσφέρεται για γέλια λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ιταλία πολλή οργή. Εμείς φρενάρουμε αυτή την οργή».

Όσο για το περιστατικό με τον δωδεκάχρονο που τον συμβούλευσε μπροστά στις κάμερες να προτιμά να βλέπει ταινίες πορνό παρά τα τηλεοπτικά κανάλια του Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι επρόκειτο για ένα αστείο, επειδή ο πιτσιρικάς επαινούσε τον Μπερλουσκόνι. «Έχω ο ίδιος έξι παιδιά, ανάμεσά τους έναν γιο σε αυτή την ηλικία», υπογράμμισε ο Γκρίλο.