Το Γουίμπλεντον είναι το αρχαιότερο τουρνουά τένις και όλοι οι σπουδαίοι αθλητές θέλουν να αγωνίζονται σε αυτό. Τώρα βέβαια, έχουν και έναν λόγο παραπάνω.

Στα χρηματικά έπαθλα στο Γουίμπλεντον αυξήθηκαν κατά 40% συγκριτικά με την περασμένη περίοδο. Ετσι, στη διοργάνωση του Ιουνίου το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους αθλητές θα αγγίξει τις 22,6 εκατ στερλίνες, ενώ πέρυσι ήταν 16,1 εκατ.

Πέρυσι, οι νικητές στο απλό πήραν από 1,15 εκατ στερλίνες, ενώ φέτος θα πάρουν 1,6. Μεγάλη αύξηση δίνεται επίσης και στους αθλητές που θα αποκλειστούν στους τρεις πρώτους γύρους (αγγίζει και το 62%)!

Ο πρόεδρος του τουρνουά Γουίμπλεντον, Φίλιπ Μπρουκ, παραδέχτηκε ότι η οικονομική περίοδος είναι δύσκολη, αλλά δικαιολόγησε τις μεγάλες αυξήσεις στον ανταγωνισμό των τουρνουά Γκραν Σλαμ. Σημειώνουμε ότι και το Ρολάν Γκαρός έδωσε αύξηση 20% στα χρηματικά έπαθλα.

Να προσθέσουμε επίσης, ότι ο Μπρουκ επιβεβαίωσε ότι έως το 2019 θα έχει κατασκευαστεί και η οροφή στο κορτ 1 για την αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών συνθηκών που έχουν ταλαιπωρήσει αρκετές φορές τη διοργάνωση. Από το 2009 υπάρχει η οροφή στο κεντρικό γήπεδο.