Η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχουν ένα θέμα να διαφωνούν.

Αυτό δεν αφορά την οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης αλλά τον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Καγκελάριος είναι οπαδός της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, ενώ ο Ραχόι υποστηρίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ετσι, τις επόμενες ημέρες (στις 30/4 θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός στη Μαδρίτη), οι καλές διπλωματικές σχέσεις τους αναμένεται να… παγώσουν.

Ο Κλοπ χαίρεται μάλιστα να βλέπει τη Μέρκελ στο γήπεδο, αφού έχει υποστηρίξει ότι η παρουσία της έχει φέρει γούρι στην Ντόρτμουντ. Ο Ραχόι έχει παραδεχθεί πως συμπαθεί τη Ρεάλ αλλά και τη Θέλτα, λόγω της καταγωγής του (Γαλικία).

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα «Marca» υποστήριξε πως η ομάδα του θέλει να ευχαριστηθεί αυτούς τους δύο ημιτελικούς. Ο πάντα χαμογελαστός προπονητής της Ντόρτμουντ ρωτήθηκε για τα φαβορί των ημιτελικών και δεν μπορούσε να απαντήσει χωρίς αυτό το χαμόγελο: «Σε αυτούς τους ημιτελικούς τα φαβορί είναι τρία: η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν. Κι υπάρχει και η τέταρτη ομάδα, η Ντόρτμουντ. Πέρυσι ήταν το ίδιο. Οι ίδιες ομάδες ήταν φαβορί και η τέταρτη ήταν η Τσέλσι, η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο. Ετσι, έχουμε και εμείς μία ευκαιρία για τον τίτλο».

«Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ένας άθλος, μία ιστορική επιτυχία για την Ντόρτμουντ. Ετσι, προσπαθώ να παρακινήσω για αυτό τους παίκτες. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εχουμε δύο αγώνες με τη Ρεάλ και θα δούμε τι μπορεί να συμβεί σε αυτούς».

Ο Κλοπ ρωτήθηκε αν είναι ο νέος Μουρίνιο ή Γκουαρντιόλα: «Πάντα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς να μιμηθείς κάποιον. Είμαι ο Γιούργκεν Κλοπ. Δεν θέλω να είμαι ο Μουρίνιο, ο Γκουαρντιόλα, ο Χάινκες».

Υπάρχει όμως κάποιος παίκτης της Ρεάλ, που δεν βλέπει την ώρα να βρεθεί και πάλι στην περιοχή του Ρουρ. Ο Μεσούτ Οζίλ γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν και ο πρώτος επαγγελματικός σύλλογός του ήταν η Σάλκε. «Το μυαλό μου είναι στο ματς με την Ντόρτμουντ», είπε ο μέσος της Ρεάλ. «Το γήπεδό της απέχει μισή ώρα από το σπίτι των γονιών μου. Η οικογένειά μου και αρκετοί φίλοι θα είναι εκεί. Αισθάνομαι ότι επιστρέφω στο σπίτι μου».

Ο Οζίλ είπε επίσης: «Ολο τον χρόνο δουλεύουμε για να φτάσουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε η Ρεάλ και θέλουμε να το δείξουμε στο γήπεδο. Θα πάμε στο Ντόρτμουντ για να νικήσουμε».

Ο κεντρικός αμυντικός της γερμανικής ομάδας Φελίπε Σαντάνα υποστήριξε ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δύο ομάδων και ότι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το όνειρο για την ομάδα του. «Κάθε παιδί που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο αυτό ονειρεύεται. Τη συμμετοχή στη διοργάνωση και την πρόκριση στον τελικό», είπε.

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ. Ενας ουδέτερος, ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ Μιρτσέα Λουτσέσκου υποστήριξε ότι η Ρεάλ δεν είναι φαβορί στα ματς με την Ντόρτμουντ. Η Σαχτάρ αποκλείστηκε από τη γερμανική ομάδα στη φάση των 16 και ο Λουτσέσκου τόνισε:

«Η Ντόρτμουντ έχει πολύ καλή ομάδα, νεανική, οργανωμένη και εξαιρετικά προετοιμασμένη. Παίζει επιθετικά και έχει τρεις παίκτες-φωτιά, τους Γκέτσε, Ρόις και Λεβαντόφσκι. Πιστεύω ότι η Ρεάλ δεν είναι φαβορί. Πάντως, θα είναι δύο σπουδαία ματς, στα οποία θα συγκρουστούν το ισπανικό με το γερμανικό ποδόσφαιρο».