«Ηλεκτρονικό μάτι» αποκτά η χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού στα Χανιά, καθώς το δημοτικό λιμενικό ταμείο, στο πλαίσιο της υποχρέωσής του να προσαρμοστεί στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, προχωρεί στην τοποθέτηση καμερών.

Κάμερες θα τοποθετηθούν και στο λιμανάκι Νέας Χώρας. Με βάση την απόφαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου, σε επιλεγμένα σημεία του ενετικού λιμανιού, καθώς και στο αλιευτικό λιμανάκι της Νέας Χώρας θα τοποθετηθούν επτά σταθερές και τέσσερις περιστρεφόμενες ψηφιακές κάμερες ασφαλείας, καθώς και επτά προβολείς υπερύθρων.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των καμερών θα γίνει με απευθείας ανάθεση και οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στη διαδικασία θα πρέπει να καταθέσουν σε κλειστούς φακέλους τις προτάσεις τους μέχρι τις 24 Απριλίου.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η τοποθέτηση καμερών επιβάλλεται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, τη Συνθήκη Σένγκεν και την ευρωπαϊκή οδηγία για τη βελτίωση της ασφάλειας από σκόπιμες και παράνομες ενέργειες, όπως προκύπτει από μελέτη αξιολόγησης λιμένων με βάση σχέδια ασφαλείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από