Μείωση 5,5% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών το 2012, σε σύγκριση µε αυτές του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το µεγαλύτερο µερίδιο των αφίξεων (89,3%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2012 µείωση που κυµαίνεται στα ίδια επίπεδα µε το σύνολο των αφίξεων ήτοι 5,5%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2011, ενώ από τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
κατέγραψαν µείωση 8,5%.

Σηµαντική µείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερµανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ολλανδία. Σηµαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωµένο Βασίλειο και τη Ρωσία.

Σε ό,τι αφορά την συµµετοχή επί του συνόλου των αφίξεων µη κατοίκων, κατά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή κατέχει η Γερµανία (13,6%) και ακολουθούν το Ηνωµένο Βασίλειο (12,4%) και η Γαλλία (6,3%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σηµαντική µείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από την Αµερική ενώ αύξηση των
αφίξεων παρατηρείται από χώρες της Ασίας.

Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και το σταθµό εισόδου, παρατηρείται ότι σηµαντικός αριθµός αφίξεων γίνεται αεροπορικώς. Το αεροδρόµιο που συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, κατά την παραπάνω περίοδο είναι το Αεροδρόµιο Αθηνών (17,1%) και ακολουθούν τα αεροδρόµια του Ηρακλείου (13,3%) και της Ρόδου (10,3%).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από