Από την εποχή που η μετοχή της Apple πετούσε στα ύψη, ξεπερνώντας τα 700 δολάρια, έχουν μεσολαβήσει επτά μήνες και μια συνεχής καθοδική πορεία που έκανε την εταιρεία να χάσει περίπου 285 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία – δηλαδή περισσότερα από την αξία στην οποία αποτιμάται ολόκληρη η Google!

Τι συνέβη; Για όλα φταίει ο ανταγωνισμός.

Το iPhone της Apple έχει, πλέον, αποκτήσει σοβαρούς αντιπάλους, κυρίως λόγω των νέων smartphones που έχουν λανσάρει η Samsung και η HTC (το Galaxy S 4 και το HTC One αντίστοιχα).

Οσο τα προϊόντα των ανταγωνιστών κερδίζουν σε πωλήσεις, τόσο φθίνει η ζήτηση για τα iPhones και τα iPads της Apple, ακόμη και αν οι συσκευές αυτές εξακολουθούν να κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά.

Πριν από λίγους μήνες, η εφημερίδα «The Wall Street Journal» ανέφερε ότι η εταιρεία μείωσε τις παραγγελίες εξαρτημάτων για το iPhone 5, λόγω μικρότερης από την αναμενόμενη ζήτηση.

Ολα δείχνουν ότι, μετά τον θάνατο του Στιβ Τζομπς, η Apple πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της αν θέλει να παραμείνει ηγέτιδα του τεχνολογικού κλάδου.