Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε τουρκικό ελικόπτερο στο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα οι έξι τούρκοι μηχανικοί και οι δύο αλλοδαποί πιλότοι του να «πέσουν» στα χέρια των Ταλιμπάν, που ελέγχουν την περιοχή, σύμφωνα με αφγανούς αξιωματούχους.

Το ελικόπτερο που ανήκει στην εταιρεία τσάρτερ Κορασάν Κάργκο προσγειώθηκε το βράδυ της Κυριακής λόγω κακοκαιρίας στην ανατολική επαρχία Λογκάρ, στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν μεταφέροντας έξι μηχανικούς τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας που είχαν αναλάβει έργο στην Καμπούλ.

Ο Χαμιντουλάχ Χαμίντ κυβερνήτης της Αζρα επιβεβαίωσε πως οι εννιά επιβαίνοντες αιχμαλωτίστηκαν από τους Ταλιμπάν.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την πόλη Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου δραστηριοποιείται η τουρκική εταιρεία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης,« ένας Αφγανός και οκτώ Τούρκοι κρατούνται όμηροι από τους Ταλιμπάν».

Η Isaf με ανακοίνωσή της διευκρίνισε πως το ελικόπτερο δεν άνηκε στις συμμαχικές δυνάμεις.

Αρχηγοί των φυλών στην περιοχή προσπαθούν να πείσουν τους Ταλιμπάν να απελευθερώσουν τους εννιά ανθρώπους, επισήμαναν τοπικές πηγές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Λογκάρ, Ράις Χαν Σαδίκ δήλωσε ότι πιστεύει πως οι Ταλιμπάν έχουν σε ομηρεία όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου όμως ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει την ομηρεία των Τούρκων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οκτώ τούρκοι πολίτες, καθώς και οι πιλότοι, ένας Ρώσος και ένας Αφγανός--του ελικοπτέρου το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες σε περιοχή που ελέγχουν οι Tαλιμπάν στο ανατολικό Αφγανιστάν είναι καλά στην υγεία τους.

«Το ελικόπτερο μετέφερε οκτώ Τούρκους, οι πιλότοι είναι από την Ρωσία και το Αφγανιστάν. Πιστεύουμε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους και τούρκοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με αφγανούς αξιωματούχους για το θέμα αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Λεβέντ Γκουμρουκτσού.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ