Τακτική επικοινωνία με μία Ελληνίδα, την Ε.Σ., συμφοιτήτριά του, όπως όλα δείχνουν, στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Ντάρτσμουθ, είχε στο twitter ο 19χρονος Τζοκάρ Τσαρνάεφ. Σε ένα μήνυμα μάλιστα που της έστειλε στις 25 Μαρτίου ο Τσαρνάεφ την αποκαλούσε χαριτολογώντας «ελληνίδα θεά». «Είσαι πολύυυ πιο όμορφη φυσικά», την πείραζε στις 31 Μαρτίου καλώντας την να δει σε συνημμένη φωτογραφία που τηςέστελνετον «χαμένο από καιρό αδελφό της» σε ένα τηλεοπτικό κανάλι.
Η νεαρή Ελληνίδα, όμως, η οποία μεταξύ άλλων είχε ποστάρει φωτογραφίες με φίλους από διακοπές της στην Ιο και είχε επιλέξει ως «σύνθημά» της στο twitter τη φράση «Ζω για το σήμερα», έχει πλέον σβήσει τους λογαριασμούς της σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο αλλά και στο facebook.

Μια ματιά στα tweets που είχε δεχθεί τις τελευταίες ημέρες, αφότου έγιναν γνωστά τα ονόματα των δύο φερόμενων ως δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βοστώνη, αρκεί για να καταλάβει κανείς το γιατί: «Αφήστε όλοι ήσυχη την Ε.Σ. Είναι τόσο σοκαρισμένη όσο όλοι μας και δεν είχε καμία σχέση με αυτή την τραγωδία», έγραφε ένας φίλος της την περασμένη Παρασκευή.

«Εύχομαι όλοι οι τρελοί που το παίζουν ερευνητές να αφήσουν τη συγκάτοικό μου ήσυχη! Δεν είχε ιδέα…», έγραφε κάποια άλλη.

Νωρίτερα την Παρασκευή είχε στείλει και η ίδια η Ε.Σ. το τελευταίο της tweet προς τον 19χρονο Τζοκάρ Τσαρνάεφ: «LOL [σ.σ.: αρκτικόλεξο του Lough out Loud, σημαίνει «δυνατά γέλια»]… εσύ είσαι αυτός; Δεν ήξερα ότι πήγες στον Μαραθώνιο!!!», του έγραψε.

Ο ίδιος ο Τσαρνάεφ έστειλε το τελευταίο του tweet την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση. «Είμαι παιδί χωρίς άγχη», έγραφε.

Συμφοιτητές του άλλωστε επιβεβαιώνουν ότι το βράδυ εκείνης της Τετάρτης ο 19χρονος διασκέδαζε σε πάρτι με φίλους του από το ποδόσφαιρο και «έδειχνε χαλαρός».

Την ίδια την ημέρα της επίθεσης ο Τσαρνάεφείχε γράψει στο twitter: «Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν την αλήθεια αλλά μένουν σιωπηλοί και υπάρχουν άνθρωποι που λένε την αλήθεια αλλά δεν τους ακούμε γιατί είναι μειοψηφία». Και αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας: «Δεν υπάρχει αγάπη στην καρδιά της πόλης, να είστε ασφαλείς».

Τα περισσότερα μηνύματα του Τζοκάρ Τσαρνάεφ στο twitter, πάντως, δεν εγείρουν την παραμικρή υποψία: κάνει πλάκες, ποστάρει φωτογραφίες της αγαπημένης του γάτας ή αυτοκινήτων… Μόνο ένα μήνυμα ενδεχομένως δυσοίωνο βρέθηκε στον λογαριασμό του: χρονολογείται από τον Αύγουστο, οκτώ μήνες νωρίτερα: «Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης δεν είναι καλό μέρος να καπνίζεις πάντως»…