Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα, Τρίτη, ένα άτομο στην πόλη Λέιντεν μετά από απειλή αγνώστου, που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, συνελήφθη ένας πρώην μαθητής βρετανικού σχολείου. Περισσότερα από 20 σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά μετά τη δημοσίευση της απειλής σε φόρουμ στο διαδίκτυο.

Έξω από τουλάχιστον δύο από τα σχολεία είχαν λάβει θέσεις ένοπλοι αστυνομικοί, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε χθες το βράδυ να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης, μετά την ανάρτηση σε ιστότοπο «σοβαρής» απειλής, δήλωσε ο δήμαρχος του Λέιντεν.

«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές», ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά.

«Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών», συνεχίζει το μήνυμα, ο αποστολέας του οποίου εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.