Έξι ημέρες ύστερα από την απειλητική προειδοποίηση της Ευρωλίγκας για βαρύτερες ποινές στον Παναθηναϊκό και τρεις ημέρες πριν από τον «τελικό» των προημιτελικών στη Βαρκελώνη η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων στο ΟΑΚΑ ερευνώνται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δεύτερα (22/4) η Ευρωλίγκα θα εξεταστούν η χρήση σειρήνας όταν την κατοχή της μπάλας είχαν οι φιλοξενούμενοι, η χρήση λέιζερ για την παρενόχληση των παικτών της Μπαρτσελόνα, καπνογόνων και άλλων εκρηκτικών αλλά και οι υπεράριθμοι οπαδοί στις εξέδρες. Το τελευταίο είναι, για τους παράγοντες της Ευρωλίγκα, ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο και αυτό αναφέρεται στο άρθρο 63 των κανονισμών που τονίζει ότι πρέπει να εξασφαλίζονται οι κενοί διάδρομοι, οι ελεύθερες σκάλες κλπ.

«Η Euroleague έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα κατά του Παναθηναϊκού για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον 3ο και στον 4ο αγώνα των πλέι-οφ στην Αθήνα. Τα γεγονότα είναι η χρησιμοποίηση σειρήνας όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, η παρενόχληση των παικτών με την χρήση λέιζερ, τα καπνογόνα και τα εκρηκτικά, αλλά και οι υπεράριθμοι οπαδοί στις εξέδρες. Όλα αυτά θεωρούνται παραβάσεις των νόμων της Euroleague και τα σχετικά έγγραφα υποβάλλονται σε επεξεργασία από τα Πειθαρχικά όργανα για να αποφανθούν σχετικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, η οποία υπενθυμίζουμε ότι στις 16/4 ( http://bit.ly/12CnyfZ ) είχε υπογραμμίσει: «Ο δικαστής ισχυρίστηκε πως αν επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, θα σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής και άλλων τιμωριών πέρα από τα πρόστιμα, όπως προσωρινή ή και μόνιμη αποβολή από την διοργάνωση».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προηγούμενη ποινή επιβλήθηκε μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα που την προκάλεσαν, με τις δηλώσεις του κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλου ύστερα από τον πρώτο προημιτελικό, εκτιμάται ότι η απόφαση είναι εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί μέχρι τον πέμπτο προημιτελικό, για τον οποίο θα ταξιδέψουν με τσάρτερ ναυλωμένο από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εκατό οπαδοί των Πράσινων. Αν αναλογιστεί κανείς το συγκεκριμένο ταξίδι ίσως η ανακοίνωση της Δευτέρας από την Ευρωλίγκα, να μοιάζει με καμπανάκι για τον ΠΑΟ. Για την ακρίβεια σαν να κτυπούν οι καμπάνες της Sagrada Familia που δεσπόζει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Πιθανότατα λοιπόν τα αποτελέσματα της έρευνας και η όποια απόφαση του Αθλητικού Δικαστή θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση των προημιτελικών αλλά και τη συνεδρίαση της Ευρωλίγκας την ερχόμενη Δευτέρα (29/4).

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους παίκτες του μιας και ο ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή του αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Ωστόσο το άσχημο μαντάτο είναι ότι οι Γκιστ, Λάσμε ένιωσαν μικροενοχλήσεις και δεν ακολούθησαν ολόκληρο το πρόγραμμα της ομάδας. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί την Τρίτη, στις τελευταίες προπονήσεις των κυπελλούχων Ελλάδας στην Αθήνα καθώς το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσουν για τη Βαρκελώνη. Είναι βέβαιο οτι οι δύο ξένοι άσοι του ΠΑΟ θα ενισχύσουν την ομάδα του Πεδουλάκη στην προσπάθεια της να… σιγήσουν οι Καταλανοί και μαζί οι καμπάνες της επιβλητικής εκκλησίας που ακόμη κτίζεται…