Αύριο βράδυ θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή (δεδομένου ότι η Βουλή θα είναι κλειστή το Πάσχα), ώστε να είναι όλα έτοιμα για το Eurogroup της 13ης Μαΐου.

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται την Πέμπτη στη Βουλή και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και διατάξεις για τα φάρμακα, διατάξεις για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ρυθμίσεις για το λιανικό εμπόριο και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το νέο τρόπο καταβολής ΦΠΑ και τους συντελεστές για το φόρο ακινήτων του 2013.

Ενημέρωση από την κυβέρνηση, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να εκτιμά πως «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο είναι η αφετηρία «για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την τρόικα, την Κύπρο κ.λπ.», η οποία πρέπει να γίνει πριν από το Πάσχα.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ κάλεσε την τρόικα «να αντιληφθεί και να αποδεχθεί ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η οικονομία χρειάζεται ανάσες», τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η στοχευμένη μείωση φόρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από