Η ταινία «Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο» με πρωταγωνίστρια την Εμμα Γουάτσον, το θρίλερ του αμερικανικού δικτύου FX «American Horror Story», οι «Μέρες αγάπης» του δικτύου NBC καθώς και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είναι οι μεγάλοι νικητές των βραβείων GLAAD Media Awards για τους εκπροσώπους και τους υποστηρικτές των ομοφυλόφιλων.

Βραβεία απονέμονται σε τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές παραγωγές, μουσικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς και γενικότερα σε όσους στηρίζουν την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα ενάντια στη Δυσφήμιση (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation).

Την 24η τελετή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες το Σάββατο παρουσίασε η ηθοποιός και παραγωγός Ντρου Μπάριμορ. Συμμετείχαν δε χολιγουντιανοί αστέρες όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σαρλίζ Θερόν, η Μπέτι Γουάιτ και η Τζένιφερ Λόρενς. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της βραβευμένης με Γκράμι τραγουδίστριας Κέλι Ρόουλαντ στη σκηνή.

Ο Ματ Ντάλας που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Kyle XY» μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη «μεγάλη απόφασή» του να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Με αφορμή τη βράβευσή του για τον ρόλο του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ο Μπιλ Κλίντον κάλεσε το κοινό να βάλει ένα «τέλος στον εκφοβισμό» ενώ δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσπάθειες «μέχρι να μπορούν να παντρευτούν μεταξύ τους ομοφυλόφιλοι όλων των εθνικοτήτων».

Οπως αποκάλυψε, η κόρη του Τσέλσι και οι ομοφυλόφιλοι φίλοι της «μου έχουν δείξει τον τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον, δίχως να μας ενδιαφέρει η σεξουαλική του προτίμηση».

Ακόμη, ο γιος της τραγουδίστριας Σερ, Τσαζ Μπόνο, που προχώρησε σε αλλαγή φύλου (από γυναίκα έγινε άντρας) μίλησε για τα προβλήματα των ομοφυλόφιλων. «Ο ρατσισμός δυστυχώς καλά κρατεί. Όμως η προστασία από το νόμο κάνει τη διαφορά. Για αυτό πρέπει να παλέψουμε» δήλωσε.