Αρνήθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών να εγκρίνουν τους αναπληρωτές πρυτάνεις που όρισε ο πρύτανής Θεοδόσης Πελεγρίνης, του οποίου την εισήγηση απέρριψαν.

Για το θέμα έχει εκδοθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έπειτα από ερώτημα του κ. Πελεγρίνη, στην οποία αναφέρεται ότι ο πρύτανης ορίζει, σύμφωνα με τον νόμο, τους αναπληρωτές του και το Συμβούλιο Ιδρύματος ελέγχει μόνο τα θέματα νομιμότητας της επιλογής τους.

Αντίστοιχη άποψη εκφράζουν και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Η γνωμοδότηση αυτή όμως δεν έγινε δεκτή από τα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία αποφάσισαν ότι δεν δέχονται την ερμηνεία αυτή, σύμφωνα με την οποία πρέπει να έχουν μόνο τον τυπικό έλεγχο των επιλογών του πρύτανη για τους συνεργάτες του.

Τα μέλη του Συμβουλίου έκριναν ότι πρέπει να έχουν άποψη και επί της ουσίας τους.

Ο κ. Πελεγρίνης είχε ορίσει ως αναπληρωτές του τον Παν. Πανταζάκο (που εκτελεί με απόφαση του προηγούμενου πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος χρέη γενικού γραμματέα) τον κ. Ζωγράφο, ως αρμόδιο για θέματα πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και τους τρεις πρώην αντιπρυτάνεις του, δηλαδή τους Θ. Λιακάκο, Αστ. Δουλουδάκη και Θ. Σφηκόπουλο (τον τελευταίο όμως χωρίς αρμοδιότητες γιατί έχει εκλεγεί και μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος).