Σημάδια βελτίωσης δείχνει το πεντάχρονο κορίτσι από το Νέο Δελχί που έπεσε θύμα απαγωγής και βιασμού. Η κατάστασή της, ωστόσο, παραμένει αρκετά σοβαρή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Η αστυνομία της Ινδίας συνέλαβε έναν 25χρονο γείτονα της οικογένειας της μικρής, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση, απαγωγή και βιασμό.

Η πεντάχρονη νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Ινδίας με σοβαρά εσωτερικά τραύματα.

«Είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνει σημάδια βελτίωσης. Έχει τις αισθήσεις και μιλά στους γονείς της, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες και πλέον μπορούμε να πούμε πως δεν διατρέχει κίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής των γιατρών στο νοσοκομείο Ντ. Κ. Σάρμα.

Ο ίδιος λίγο αργότερα είπε πως το κοριτσάκι «είναι σοβαρά τραυματισμένο. Η ίδια είναι αναμφίβολα πολύ μικρή για να έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής της».

Έξω από το μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν ξανά στους δρόμους, καθώς αναβίωσαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών στην χώρα.

Το κορίτσι, που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκε τελικά βαριά τραυματισμένο την Πέμπτη σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο μέσα στο σπίτι του 25χρονου.