Mετά από πλήθος αποτυχημένων προσπαθειών, βρέθηκε τελικά από το περιοδικό New York ο πραγματικός λογαριασμός Twitter του Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Ο νεότερος από τα δύο αδέλφια, που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι ως βομβιστές στη Βοστώνη, ανέβαζε ως @J_tsarσχόλια περί…ανέμων και υδάτων, καθώς τον απασχολούσαν απλά τα πάντα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η γκάμα των μηνυμάτων του περιελάμβανε από σοβαρά πολιτικά σχόλια για τη Μέση Ανατολή έως την…Nutella!

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν λογαριασμό Twitter, που δεν εγείρει καμία υποψία και θα μπορούσε να ανήκει σε οποιονδήποτε νεαρό άνδρα. Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι ο J_tsar ανέβασε σχόλια και μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης την περασμένη Δευτέρα και μάλιστα, λίγο μετά τις επιθέσεις έγραψε: «Δεν υπάρχει αγάπη για την καρδιά αυτής της πόλης, μείνετε ασφαλείς άνθρωποι».

Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά σχόλια, που είχε κατά καιρούς ανεβάσει ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ:

«Δεν έγινα ναυαγοσώστης για να αράζω και να πληρώνομαι. Το έκανα για τον κόσμο. Το να σώζω ζωές μου δίνει χαρά».

«Το MTV είναι σκουπίδι».

«Δεν πιστεύω στη μετεξέλιξη, αν και μερικοί άνθρωποι με κάνουν να πιστεύω διαφορετικά».

«Τα ναρκωτικά είναι ένα δεκανίκι για ανθρώπους, που δεν μπορούν να διαχειριστούν την πραγματικότητα».

«Ο αθλητισμός είναι ο εθισμός μου».

«Πραγματικά δεν μου αρέσει να πιέζω το ένα αυτί μου στο μαξιλάρι και να ακούω τους χτύπους της καρδιάς μου, ποιος μπορεί να κοιμηθεί με τέτοιο θόρυβο;».

«Γεια, το όνομά μου είναι Δευτέρα και μισώ τους ανθρώπους».

«Θα γίνω ερημίτης».

«15 δισεκατομμύρια ξοδεύονται για τους Ολυμπιακούς. Σκεφτείτε αν όλα αυτά πήγαιναν για να ταΐσουν όσους έχουν ανάγκη. Λέω σταματήστε την πείνα».

«Περήφανος που είμαι από την Τσετσενία».

«Προφανώς το Game of thrones είναι σκατά».

«Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

«Ο θάνατος είναι ο καταστροφέας όλων των ευχαριστήσεων».

«Μία ημέρα θα κλείσεις τα μάτια σου, για πάντα».

«Όταν πεθάνω, θέλω να φύγω ειρηνικά όπως ο παππούς μου στον ύπνο του και όχι ουρλιάζοντας, όπως οι επιβάτες στο αυτοκίνητό του».