Η στέψη των πρωταθλητών Ελλάδας έγινε αμέσως μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Γ. Καραϊσκάκης το βράδυ της Κυριακής: Λαμπρή γιορτή αντάξια της ιστορίας του Ολυμπιακού. Πρώτα έγινε ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο. Ποδοσφαιριστές τεσσάρων γενιών βρέθηκαν στο χορτάρι πάνω στα τέσσερα αστέρια. Στην αναδρομή των 40 τίτλων ο Ολυμπιακός επέλεξε τα πρωταθλήματα του 1954, του 1975, του 2001 και του 2013.

Ο μικρός Κωνσταντίνος πήγε προς το μέρος του Ηλία Ρωσίδη, ενώ ακουγόταν το ανάλογο τραγούδι της εποχής. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε:«Το καμάρι του Πειραιά που έγινε καμάρι όλης της Ελλάδας, ο Ολυμπιακός η ομάδα της εργατιάς». Τα μάτριξ του γηπέδου έδειξαν εικόνες και ο χρόνος γύρισε πίσω. Ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος έδωσε το σύνθημα: «Η Ολυμπιακός ομάδα με επιθετικότητα, μαγκιά, πάθος και τεχνική».

Ο μικρός Κωνσταντίνος πήγε στη συνέχεια στο δεύτερο αστέρι. Στο τερέν βρίσκεται ο Γιάννης Γκαϊτατζής. Ο δυναμικός αμυντικός της 10ετίας του ’70. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε: «Του Μπούκοβι η ομαδάρα τη λένε Ολυμπικάρα». Ακόμα έγινε αναφορά στον αείμνηστο πρόεδρο του Ολυμπιακού Νίκο Γουλανδρή. Ο Φερεντίνος πήρε το λόγο: «Ο Ολυμπιακός είναι ο γίγαντας του ποδοσφαίρου των 20 πρωταθλημάτων» και πρόσθεσε: «Στη μπάντα στη μπάντα περνάει ο Λοσάντα»!.

Στο τρίτο αστέρι στο τερέν του φαληρικού γηπέδου περίμενε ο βραζιλιάνος «μάγος» Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα. Εγινε αναφορά στον πρώην πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη και στην κατάκτηση των 7 σερί τίτλων. Ολοι στο Γ. Καραϊσκάκης χειροκροτούν όταν ακούγονται τα ονόματα των Σωκράτη Κόκκαλη, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Βασίλη Καραπιάλη, Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και Κριστιάν Καρεμπέ.

Στο 4ο αστέρι εντός αγωνιστικού χώρου περίμενε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ο μικρός Κωνσταντίνος κατευθύνεται προς τον δυναμικό στόπερ, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ του νικητήριου γκολ στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο κόσμος αποθεώνει τον Αβραάμ και γίνεται αναφορά στην ομάδα της τελευταίας δεκαετίας με Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Ιμπαγάσα, Νικοπολίδη, Στολτίδη , Γιαννόπουλο, Αμανατίδη κ.α.

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης αναφέρεται στην αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία. Ο Ολυμπιακός το 2010 αλλάζει χέρια. Ο Κόκκαλης παραδίδει την ομάδα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ακούστηκε από τα μεγάφωνα: « Ο Ολυμπιακός με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει κατακτήσει τρεις τίτλους και είναι η αρχή! Είναι απόλυτα υγιής οικονομικά σύλλογος που κάνει επένδυση στις Ακαδημίες. Ο Ολυμπιακός έδωσε το φιλικό κατά της φτώχειας φίλων Ζιντάν, Ρονάντο». Στο τέλος ο Φερεντίνος λέει: «Όλα γύρω μας αλλάζουν. Μόνο ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει συνέχεια την κατάκτηση των τίτλων. Σαράντα πρωταθλήματα, ενώ όλες μαζί οι άλλες ελληνικές ομάδες έχουν 37».

Ακολούθησε η στέψη των πρωταθλητών. Την απονομή στην εξέδρα που είχε στηθεί στο τερέν έκανε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και δ΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης. Το τρόπαιο υψώθηκε στα χέρια του αρχηγού Αβραάμ Παπαδόπουλου και η νύχτα έγινε μέρα! Πυροτεχνήματα, βεγγαλικά γέμισαν τον ουρανό του Πειραιά, ενώ υπήρχαν ειδικά εφέ στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι πρωταθλητές έκαναν τον γύρο θριάμβου και ευχήθηκαν να κατακτήσουν και το Κύπελλο.

Στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύτηκε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού (Κ-20) με τον γερμανό προπονητή Μπερντ Στορκ που έφθασε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, ενώ κατέκτησε τον τίτλο.