Μεταθανάτια αναγνώριση έλαβε η βασίλισσα της ντίσκο Ντόνα Σάμερ (φωτογραφία), όταν πριν από λίγες ημέρες το όνομά της και τα ενθύμια της καριέρας της μπήκαν στις προθήκες του Μουσείου Ροκ εν Ρολ Χολ οφ Φέιμ, στο Κλίβελαντ.

Η εκδήλωση για τα νέα μέλη του Χολ οφ Φέιμ, που για πρώτη φορά έγινε στο Λος Αντζελες, έμοιαζε σαν βραδιά σε ντίσκο των 70ς. Με την πρισματική μπάλα του καθρέφτη να σκορπίζει αντανακλάσεις στο αμφιθέατρο τιμώντας την Ντόνα Σάμερ που έφυγε πριν από έναν χρόνο.

Στις προθήκες του Ροκ εν Ρολ Χολ οφ Φέιμ μπήκαν και άλλα ονόματα της ιστορίας της μουσικής. Δηλαδή ο Κουίνσι Τζόουνς, παραγωγός στο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον «Thriller» και σε πολλές μεγάλες σόουλ επιτυχίες, τα ροκ συγκροτήματα Rush και Heart και οι ράπερ Public Enemy.

Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειπαν η μουσική και το θέαμα που ανέλαβαν οι καλλιτέχνες Ασερ, Κριστίνα Αγκιλέρα και Τζένιφερ Χάντσον. Ακόμη και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι είχε αναλάβει καθήκοντα παρουσιαστή και συνόδευσε τον Χάρι Μπελαφόντε στην απονομή της τιμητικής διάκρισης των πρωτοπόρων της ραπ μουσικής Public Enemy. Ο αρχηγός τους Τσακ Ντι, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο, είπε ότι η τριαντάχρονη καριέρα του συγκροτήματος δεν ήταν τυχαία. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά και προσπαθήσαμε γι’ αυτήν την επιτυχία».