Ο επιβλητικός Τζορτζ 052 που ξεπήδησε από το βιντεοπαιχνίδι «Halo», ο Νταρθ Μολ κραδαίνοντας το φωτόσπαθο άρτι αφιχθείς από τον «Πόλεμο των Αστρων: η αόρατη απειλή» και η Ερζα του μάνγκα/άνιμε «Fairy Tail» ανεμίζοντας τη δική της κατάνα βολτάριζαν στα πεζοδρόμια της οδού Μασσαλίας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα περαστικών από την Ελληνοαμερικανική Ενωση.

Στη μέση του τριημέρου ξεχώριζε ο τρίτος ελληνικός διαγωνισμός Cosplay (από τον συγκερασμό των λέξων Costume Play), μια ευφάνταστη και άκρως δημιουργική επίδειξη όχι μόνο κοστουμιών ηρώων που ξεπήδησαν από σελίδες κόμικς, ταινιών ή βιντεοπαιχνιδιών αλλά και πιστής απόδοσης του χαρακτήρα που ο κάθε διαγωνιζόμενος επέλεξε να ενδυθεί και να παρουσιάσει.

Επικράτησε η βασίλισσα Πάντμε Αμιντάλα από τον πρώτο «Πόλεμο των Αστρων», με την ομολογουμένως εντυπωσιακή στολή (που είχε και φωτιστικά δαπέδου).

Και ήταν η πιο φαντασμαγορική από τις παράλληλες εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Κόμικς Comicdom con Athens, της τριήμερης γιορτής για τα κόμικς, τα κινούμενα σχέδια, τα μάνγκα και τα άνιμε επί ελληνικού εδάφους, με τιμώμενη προσωπικότητα τον μικροκαμωμένο βέλγο ρεπόρτερ, τον θρυλικό Τεντέν.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ. Η φετινή διαγωνιστική διαδικασία είχε βαρύνουσα σημασία διότι αποτέλεσε τον προκριματικό για τον διεθνή διαγωνισμό EuroCosplay που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Λονδίνο, «κάτι ανάλογο με τη Γιουροβίζιον των κόμικς», μου εξήγησε μια φανατική του διαγωνισμού που παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Είναι περισσότερες από τις δύο προηγούμενες χρονιές», υπογράμμισε η Μυρτώ Τσελέντη εκ των διοργανωτών του Cosplay.

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ 15 και 25 ετών, «κολλημένοι με τα κόμικς», από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ήρθαν με κοστούμια – στολές που έφτιαξαν με τα χεράκια τους. Μια χρονοβόρος αλλά συνάμα δημιουργική διαδικασία που κοστίζει. Διότι ανάλογα με το κοστούμι, τα υλικά και τα αξεσουάρ που απαιτούνται το κόστος κυμαίνεται από 80 ευρώ η πιο απλή έως τα 300 ευρώ η πιο ακριβή. Η βασίλισσα Αμιντάλα έλαβε αντί βραβείου το εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο MCM Expo της βρετανικής πρωτεύουσας.