Μεταξύ των καπιταλιστών της παγκόσμιας οικονομίας υπάρχουν κάποιοι που, παραδόξως, αναμένουν με ανυπομονησία το επόμενο κύμα διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της Γουόλ Στριτ, κατά του Σίτι του Λονδίνου, κατά των τραπεζών και των μεγάλων πολυεθνικών. Επειτα από έναν χρόνο σιωπής, τα μέλη του κινήματος των Anonymous και των υπόλοιπων υπερεθνικών αντικαπιταλιστικών κινημάτων ετοιμάζονται να κατέβουν ξανά στους δρόμους και να καταλάβουν σημεία-σύμβολα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Και ενώ οι αστυνομικές Αρχές και οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου αντιμετωπίζουν τουλάχιστον με επιφυλακτικότητα, αν όχι επιθετικά, τη διάθεση χιλιάδων ανθρώπων να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές ανισότητες που υφίστανται ανά την υφήλιο, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης υπάρχει μία οικογένεια καπιταλιστών, η οικογένεια Μπιτζ, η οποία δεν βρίσκει τίποτα το κακό σε αυτές τις διαμαρτυρίες. Υπέρ των διαμαρτυριών τάσσονται και όσοι εργάζονται στον ουρανοξύστη της Time Warner στο Μανχάταν, καθώς και οι επιτελείς της Amazon στο Σιάτλ.

Η οικογένεια Μπιτζ είναι ιδιοκτήτρια μιας μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης, με περισσότερους από 3.000 εργαζομένους σε 14 χώρες –ονομάζεται Rubie’s Costume Company -, η οποία προβάλλεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής διακοσμητικών προϊόντων και κοστουμιών για τη γιορτή του Χάλοουιν. Αλλά κατέχουν και περίπου 150 άδειες για τη ραφή κοστουμιών διάσημων πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ, από τον Μπάτμαν έως τον Σούπερμαν και από τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Χάρι Πότερ έως τον ιδιότυπο πρωταγωνιστή της διάσημης πλέον ταινίας «V for Vendetta».

Η μάσκα που μετατράπηκε σε σύμβολο του κινήματος των Anonymous και την οποία φορούν οι χιλιάδες υποστηρικτές του απεικονίζει τον πρωταγωνιστή της ταινίας αυτής. Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που πουλιέται μία από αυτές –η τιμή της κυμαίνεται από 6 έως και 50 ευρώ –ένα μέρος των εσόδων πηγαίνει στην οικογένεια Μπιτζ, ένα άλλο πηγαίνει στην Time Warner, την εταιρεία που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της Warner Bros, και ένα τρίτο μέρος πηγαίνει στην Amazon, η οποία είναι ο βασικός διανομέας αυτού του απαραίτητου για τους Αγανακτισμένους όλου του κόσμου προϊόντος. Με λίγα λόγια, το αντικαπιταλιστικό κίνημα κατέληξε να αυξάνει τα εισοδήματα μιας παλαιάς κοπής καπιταλιστικής οικογένειας, ενός κολοσσού του Χόλιγουντ και ενός εκ των πρωταγωνιστών της νέας παγκόσμιας οικονομίας.

Πρόκειται για ένα παλαιό οικονομικό παράδοξο γνωστό στους οικονομολόγους, οι οποίοι ως μαρξιστές θα δήλωναν πως πρόκειται για τη διάσημη ικανότητα του καπιταλιστή να πλέκει το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστεί ενώ ως οπαδοί της θεωρίας της «δημιουργικής καταστροφής» του αυστριακού οικονομολόγου Γιόζεφ Σουμπέτερ θα υποστήριζαν πως πρόκειται για ένα παράδειγμα της ικανότητας του καπιταλισμού να επιβιώνει σε εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της «Κοριέρε ντέλα Σέρα».

Αρχικά σύμβολο του αντικομφορμισμού των χάκερ του κινήματος των Anonymous, η μάσκα του «V» κατέληξε να αποτελεί σύμβολο των Αγανακτισμένων όλου του κόσμου. Για το 99% των ανθρώπων αποτελεί μια έκφραση της εναντίωσής τους στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Για κάποιους ελαχίστους αποτελεί ακόμη ένα μέσο αύξησης των εσόδων τους.