Ο αμερικανός σπρίντερ, Σον Κρόφορντ, χρυσός ολυμπιονίκης στα 200 μ. το 2004 στην Αθήνα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων  για παραβίαση του κανονισμού περί φαρμακοδιέγερσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού αντι ντόπινγκ των ΗΠΑ. 

Ο 35χρονος σπρίντερ, ήταν στο γκρουπ των αθλητών που έπρεπε να δηλώσουν τον τόπο στον οποίο βρίσκονταν κάθε φορά, προκειμένου να υποβληθούν σε  έλεγχο ντόπινγκ.

Ομως, αυτό δεν έγινε και έτσι σε διάστημα 18 μηνών είχε τρία «non-show». Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο χρόνων.

Η περίοδος ποινής του αρχίζει  στις 17 Απριλίου 2013, ενώ ακυρώνονται όλα τα αποτελέσματα που πέτυχε μετά τις 17 Νοεμβρίου 2012.

Ο Σον Κρόφορντ είχε νικήσει στα 200 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 σε μια επεισοδιακή κούρσα, καθώς το ελληνικό κοινό, επηρεασμένο από την υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και καταπατώντας το πρωτόκολλο του κλασσικού αθλητισμού, εμπόδιζε με αποδοκιμασίες την εκκίνηση.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ