«Η καθημερινότητά μας άλλαξε» λέει μια παρέα νέων που βρήκαν στο Σπίτι του Ηθοποιού το καινούργιο τους στέκι. Η περιοχή ήταν «κατεστραμμένη» και μέχρι πρόσφατα, λένε, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για αυτό. «Τώρα με την ανακαίνιση του πεζόδρομου, έχουμε έναν χώρο ανθρώπινο, να μιλήσουμε, να πιούμε τον καφέ μας, χωρίς να μας λέει κανείς ότι κάνουμε φασαρία. Νιώθουμε ασφάλεια και είναι κοντά στο σπίτι μας». Ηταν η πρώτη φορά που αυτά τα παιδιά είδαν και γνώρισαν ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Το εντυπωσιακό; Κάποια από αυτά «κόλλησαν» το μικρόβιο και σκέφτονται να ασχοληθούν με την ηθοποιία!

ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ. Ο Βαγγέλης Κομματάς, γνωστός και ως Κατσουλίνος, ο Γιάννης Γούτης, ο Βαγγέλης Τσιγαράς και η Αντα Αγοραστού είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που φιλοξενούνται στο Σπίτι. «Και νέοι σπουδαστές σχολών» τονίζει η Αννα Φόνσου. «Οι νέοι βοηθάνε στο Σπίτι καθώς δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι από την Πολιτεία. Μόνοι μας κάνουμε ό,τι μπορούμε και με διάφορους χορηγούς που αγαπούν την Τέχνη. Οταν ένας παλαίμαχος ηθοποιός αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες μπορεί να φιλοξενηθεί στο Σπίτι. Δεν μπορούν να μείνουν για πάντα βέβαια, γιατί έτσι θα είχαμε συνέχεια τους ίδιους. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είναι πολύ καλός φίλος και αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί να μείνει όσο θέλει». Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται δεκαπέντε άτομα.

Παραδίπλα, ένα ακόμα εξαώροφο κτίριο με θέατρο, δραματική σχολή, βιβλιοθήκη, παιδικό σταθμό για τα παιδιά των ηθοποιών και τα γραφεία. Ακόμη δεν έχει τελειώσει καθώς εκκρεμούν ακόμη περίπου 700.000 ευρώ (και από επιχορηγήσεις). Ελπίζουν ότι σύντομα θα βρεθεί χορηγός να το ολοκληρώσει.