Φόρο τιμής στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας απέδωσαν οι κυρίες που παραβρέθηκαν στην κηδεία της, υιοθετώντας το στυλ της: ένα διακριτικό μαύρο καπέλο και μια τσάντα μεγάλου οίκου στο χέρι

Οι διάσημες καλεσμένες στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ την περασμένη Τετάρτη στο Λονδίνο είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη λύπη τους για τον χαμό της –και να το κάνουν με απαράμιλλο στυλ.

Ετσι, από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, πέρασαν και οι 50 αποχρώσεις του… μαύρου, πολλές σειρές με πέρλες και καπέλα σε όλα τα μεγέθη και σχέδια.

Η πιο εντυπωσιακή παρουσία ήταν της τραγουδίστριας της όπερας Κάθριν Τζένκις, με το μαύρο βέλο που κάλυπτε το πρόσωπό της και το μικρό οβάλ καπέλο με τα λουλούδια στο κεφάλι. Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή καπέλα ήταν αυτά που προτίμησαν η δούκισσα του Γιορκ, η Σερί, σύζυγος του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, και η Σαμάνθα, σύζυγος του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον: μικρά σε μέγεθος, με επίπεδο το κεντρικό τους τμήμα, με υπερυψωμένες τις άκρες του και χωρίς μπορ.

Η εμφάνιση της Σαμάνθα μάλιστα προκάλεσε αρκετά σχόλια, ενώ έγινε το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης στο twitter. Αιτία, το Paul & Joe πουκάμισό της σε χρυσές αποχρώσεις με τον μεγάλο φιόγκο που κρεμόταν από αυτό, το οποίο είχε συνδυάσει με Hobbs φούστα στο χρώμα του γραφίτη και μπεζ γόβες. Κατά πολλούς, όμως, ήταν ένας ιδιαίτερος φόρος τιμής προς τη Θάτσερ, που έσπαγε συχνά το αυστηρό της ύφος με έναν φιόγκο στην μπλούζα.

Η δούκισσα του Γιορκ έδωσε έμφαση στα αξεσουάρ, κρατώντας μια τσάντα του βρετανικού οίκου Launer, τον οποίο προτιμούσε μέχρι τις τελευταίες της ημέρες και η Σιδηρά Κυρία. Η κόρη της Κάρολ κρατούσε μια μαύρη Ebury by Anya Hindmarch, ενώ η Τζόαν Κόλινς και η κυρία Μπλερ έδειξαν την προτίμησή τους στο κλασικό με τις μαύρες Chanel τους.

Πιο διακριτική ήταν η παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Η γαλαζοαίματη έδωσε το «παρών» στην κηδεία φορώντας μαύρο μακρύ παλτό ασορτί με το καπέλο της και τη Launer τσάντα της. Εσπασε το σκούρο χρώμα με μια καρφίτσα από διαμάντια στο πέτο και τις λευκές πέρλες της στον λαιμό. Παρότι σε τέτοιες περιστάσεις θεωρείται λίγο απρεπές, τα βρετανικά ταμπλόιντ έσπευσαν να την ανακηρύξουν την πιο καλοντυμένη της τελετής.