Ο κόσμος περνά μπροστά από τα μάτια μας. Και ο οίκος Prada συνδιοργανώνει έναν διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό σε συνεργασία με τον ιστορικό εκδοτικό οίκο της Ιταλίας Giangiacomo Feltrinelli Editore για να αναδείξει νέα ταλέντα.

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε την Πέμπτη και λήγει στις 18 Ιουνίου σκοπό έχει να αναδείξει τους υποσχόμενους συγγραφείς μέσα από μικρές ιστορίες τέχνης. Το κείμενό τους σε αγγλική γλώσσα θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση prada.com/journal και το οποίο δε θα είναι μικρότερο από 10 σελίδες Α4 και μεγαλύτερο από 20 σελίδες ίδιου μεγέθους.

Το θέμα του διαγωνισμού σχετίζεται με την αναζήτηση της πραγματικότητας και τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε. Τίτλος του: «Views of the world. Images, marks, ideas» («Οψεις του κόσμου. Εικόνες, Σημεία, Ιδέες»).

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2013 και το διήγημά του θα εκδοθεί με τη μορφή e-book και θα κυκλοφορήσει στον ιστότοπο prada.com. Θα λάβει επίσης και χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία ο ιταλικός οίκος πολυτελείας σκοπό έχει να δώσει και μία δημιουργική διάσταση στη νέα συλλογή οπτικών που παρουσιάζει. Μέσα από τους φακούς της φαντασίας προκύπτει μία διαφορετική διάσταση του κόσμου…