Εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα, Τετάρτη στην πόλη Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ και ήχησαν οι σειρήνες, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, ενώ το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι πρόκειται για επίθεση με ρουκέτες.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ Μίκι Ρόζενφελντ ανακοίνωσε ότι η αστυνομία βρήκε υπολείμματα από τις δύο ρουκέτες και αναζητεί περισσότερα στοιχεία.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν τρεις εκρήξεις.

Ενοπλοι στην περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο, έχουν και στο παρελθόν εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Εϊλάτ, ενός θερέτρου του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Αίγυπτος διέψευσε, πάντως, σήμερα τις πληροφορίες ότι η ρουκέτα που έπληξε την πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ εκτοξεύθηκε από την Χερσόνησο του Σινά.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για παραβιάσεις κατά μήκος της αιγυπτιακής μεθορίου» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας.

«Το Σινά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας» δήλωσε ο αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

Όπως δήλωσε, νωρίτερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού ο δήμαρχος του Εϊλάτ Μέιρ Γιτζχάκ Χαλεβί, οι ρουκέτες που προφανώς εκτοξεύθηκαν από την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, έπεσαν στο ύπαιθρο.

Τελευταία φορά που είχαν πλήξει ρουκέτες το Εϊλάτ ήταν τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι επιθέσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί από το Σινά, προκάλεσαν ανησυχία στο Ισραήλ σχετικά με την δραστηριότητα των ενόπλων ισλαμιστών κατά μήκος της μεθορίου με την Αίγυπτο ύστερα από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Τον Αύγουστο του 2010, πέντε ρουκέτες που προφανώς εκτοξεύθηκαν από το Σινά, έπεσαν στην περιοχή: οι δύο εξερράγησαν στην Ιορδανία, οι δύο στον Κόλπο της Άκαμπα και η μία στο Εϊλάτ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες έπληξαν και την γειτονική πόλη της Ιορδανίας ‘Ακαμπα.

Το Εϊλάτ βρίσκεται στην άκρη του Κόλπου της Άκαμπα, ανάμεσα στην Ιορδανία και την Χερσόνησο του Σινά.