Με σύμμαχο την έκθεση της Αστυνομίας, την παρέμβαση του Γιάννη Αλαφούζου αλλά και δηλώσεις των ανθρώπων του Πανθρακικού θα προσπαθήσει η ΑΕΚ να δικαιωθεί για τη διακοπή του αγώνα με την ομάδα της Θράκης. Χθες πάντως η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης του διαιτητή να διακόψει οριστικά το ματς.

Αύριο στις 13.00 έχει κληθεί η ΑΕΚ από την πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να απολογηθεί για όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ. Η κλήση της Ενωσης έγινε σύμφωνα με τα άρθρα του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπουν αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 40.000 έως 240.000 ευρώ.

Το νομικό επιτελείο της Ενωσης ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή του. Παρότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αφού η έκθεση της Αστυνομίας είναι απόρρητη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κρίσιμο σημείο αναγράφεται ότι «μετά την παρέλευση περίπου ενός 20λέπτου το γήπεδο είχε καθαριστεί, οι οπαδοί είχαν αποχωρήσει και ήταν έτοιμο για τη διεξαγωγή του αγώνα».

Αυτό από μόνο του αντικρούει όσα έγραψε ο διαιτητής Τριτσώνης στην έκθεσή του, στην οποία ανέφερε ότι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από 20 λεπτά και είδε εικόνα καταστροφής. Εκεί θα στηριχθεί η ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως τα περιέγραψε ο διαιτητής, ο οποίος κακώς διέταξε τη διακοπή του αγώνα, αφού όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει.

Επίσης η ΑΕΚ θα επικαλεστεί τα δημοσιεύματα αλλά και τις μαρτυρίες των ανθρώπων του Πανθρακικού, οι οποίοι συμφωνούσαν στη συνέχιση του αγώνα, και θα εκφράσει απορία γιατί ο διαιτητής δεν το έκανε, όπως αρχικά είχε αποφασίσει, αλλά άλλαξε άποψη και τον διέκοψε οριστικά. Η υπόθεση φυσικά δεν είναι εύκολη, αλλά στην ΑΕΚ πιστεύουν ότι μπορούν να δικαιωθούν, αφού τα πράγματα δεν είναι όπως έγραψε στην έκθεσή του ο Τριτσώνης και αυτό θα προσπαθήσουν να αποδείξουν.

Σημαντική εξάλλου είναι η σημερινή ημέρα, αφού ο Τραϊανός Δέλλας, που προσπαθούσε να κρατήσει τους παίκτες κοντά στην ομάδα, τους περιμένει σήμερα το απόγευμα για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Για τον αγώνα αυτόν η ΑΕΚ δεν θα πάρει εισιτήρια, έπειτα από αίτημα της Αστυνομίας, με βασικό επιχείρημα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ και τον φόβο μήπως επαναληφθούν.

«ΠΑΡΑΓΚΑ». Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε θέση υπέρ της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγραψε στο twitter: «Αν υποβιβαστεί η κατακρεουργημένη από τη διαιτησία ΑΕΚ θα έχει συντελεστεί ένα τεράστιο έγκλημα και η παράγκα θα είναι πάλι ο νικητής».