Το τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να συνδυάζεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κάτι που θα εξετάσει και θα διασφαλίσει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εξαγοράς των εταιριών φυσικού αερίου από ρωσικές εταιρίες.

Το θέμα αυτό, όπως είπε ο υφυπουργός, θα ξεκαθαρίσει στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, υπονοώντας φυσικά το ρόλο της Κομισιόν. Όπως δε τόνισε, αυτά τα γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές και θα πρέπει να συμφωνούν, αποδεχόμενοι τους κανόνες της ΕΕ.

Δηλώσεις για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ είχαμε και από τον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. «Δεν έχουμε λόγους να αμφισβητούμε ότι δεν θα πωληθούν ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, προχωράμε κανονικά με βάση το γνωστό χρονοδιάγραμμα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η ηγεσία του υπ. Οικονομικών για τη συμφωνία με την τρόικα.

«Στο τέλος του μήνα θα έχουμε τις προσφορές», ανέφερε από την πλευρά του μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης.

Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Σε άλλες ερωτήσεις για το θέμα των ΑΠΕ, ο κ. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Δικαιολογώντας την ανάγκη της νέας νομοθετικής παρέμβασης, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι είναι απαραίτητη η διόρθωση στρεβλώσεων που υπάρχουν στην αγορά ΑΠΕ, προκειμένου αυτό να εξισορροπήσει και να βρεθεί μόνιμη λύση στα προβλήματα ρευστότητας κ.λπ.

Όπως δε είπε χαρακτηριστικά αυτό που προέχει είναι να μείνει ζωντανό το κύτταρο της αγοράς, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που επικρατεί αποτελεί ωρολογιακή βόμβα που ετοιμάζεται να σκάσει.