Σε λιγότερο από είκοσι ημέρες αρχίζει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο «Costa Magica»(φωτογραφία) της εταιρείας Carnival.
Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο της Costa (θυγατρική της Carnival) που θα εκτελεί δρομολόγια στη χώρα και από τις 2 Μαΐου θα πραγματοποιήσει συνολικά 33 αναχωρήσεις από τον Πειραιά. Στα δρομολόγια από τον Πειραιά θα διατίθενται μερικές καμπίνες για επιβάτες που θα επιβιβάζονται από το συγκεκριμένο λιμάνι.
Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το homeporting του πλοίου «Costa Mediterranea» σε Ηράκλειο και Ρόδο, ξεκινώντας τον Ιούνιο με δύο διαφορετικά δρομολόγια.
Χτες, εκπρόσωποι της Carnival είχαν συνάντηση εργασίας με τους υπουργούς Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Π. Μηταράκη. Στη συνάντηση αυτή, πέραν των σχεδίων της εταιρείας για την περαιτέρω δραστηριοποίησή της στα ελληνικά λιμάνια, συζητήθηκε και η χωροθέτηση του νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στην Αττική. Πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που αφορούν σχεδόν το σύνολο των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας που σχεδιάζουν να  αναπτύξουν το homeporting στα ελληνικά λιμάνια.
Πάντως, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν κυρίως στις υποδομές των λιμανιών, η κρουαζιέρα, σύμφωνα με τους ναυτιλιακούς πράκτορες, θα έχει καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι ενώ ήδη έχει αυξηθεί κατά 15% και το μερίδιο των Ελλήνων που επιλέγουν αυτό το προϊόν διακοπών.