Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Lion Air που έπεσε στη θάλασσα του Μπαλί το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί από τους 101 επιβάτες του, δεν είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών, ούτε είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα επίσημη πηγή της Ινδονησίας.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για να διαπιστωθεί η παρουσία ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ ήταν αρνητικά για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη», δήλωσε ο Μπαμπάνγκ Ερβάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, αλλά διευκρίνισε πως αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων σχετικών με την χρήση ναρκωτικών.

Η Lion Air, η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ινδονησίας, τιμωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές τον Ιανουάριο του 2012 μετά τη σύλληψη πιλότων της στην κατοχή των οποίων είχε βρεθεί μεθαμφεταμίνη.

Το Μπόινγκ της εταιρίας δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντενπασάρ στο Μπαλί και έπεσε στη θάλασσα.

Από τους 108 επιβαίνοντες – οι 101 ήταν επιβάτες – τραυματίστηκαν σαράντα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσημη έρευνα για το δυστύχημα διεξάγει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών της Ινδονησίας.

Το αεροσκάφος ήταν καινούργιο και εκτελούσε δρομολόγια εδώ και ένα μήνα.

Ο κυβερνήτης του Μαχλούπ Γκοζάλι έχει στο ενεργητικό του 10.000 ώρες πτήσης, σύμφωνα με την εταιρία.

Οι καιρικές συνθήκες και η ορατότητα ήταν καλές την στιγμή του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, αλλά μεγάλα σύννεφα κάλυπταν τον διάδρομο προσγείωσης.

Ειδικοί ανέφεραν την πιθανότητα οι άνεμοι την ώρα εκείνη να άλλαζαν απότομα κατεύθυνση και το φαινόμενο αυτό να έκανε τους πιλότους να χάσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.