«Τώρα είμαι καλά, αλλά σίγουρα δεν ήμουν καλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Η οικογένειά μου με απομάκρυνε από την Τύνιδα έπειτα από τη δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών που έβγαλα: μου χορηγούσαν διάφορα φάρμακα και με ανάγκαζαν να διαβάζω το Κοράνι. Τώρα κατάφερα να ξεφύγω και δεν σκοπεύω να σταματήσω. Θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες μου». Η 19χρονη Αμίνα Τάιλερ είναι η τυνήσια ακτιβίστρια που στα μέσα Μαρτίου τόλμησε να προκαλέσει την αραβική κοινή γνώμη μέσω της ανάρτησης γυμνόστηθων φωτογραφιών της –κατά το παράδειγμα των Femen –στο Διαδίκτυο.

Μετά την κυκλοφορία τους η Αμίνα δέχτηκε απειλές από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων –ένας ιμάμης ζήτησε τον λιθοβολισμό της -, ενώ η οικογένειά της, θεωρώντας πως ατιμάστηκε από την πράξη της, την έθεσε υπό περιορισμό, αρχικά σε μια ψυχιατρική κλινική και στη συνέχεια στην οικία της. Αμέσως μετά την εξαφάνισή της, μέλη της οργάνωσης Femen κήρυξαν έναν «γυμνόστηθο ιερό πόλεμο» υπέρ της Αμίνα, διοργανώνοντας διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σ’ όλον τον κόσμο. Την Παρασκευή, έπειτα από αρκετές ημέρες κατά τις οποίες η τύχη της αγνοούνταν, η νεαρή ακτιβίστρια εμφανίστηκε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Canal+ τονίζοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλείψει την Τυνησία καθώς κινδυνεύει. Συνομιλώντας το Σάββατο με τη δημοσιογράφο της «Ρεπούμπλικα» Κριστίνα Μαστραντρέα, η Αμίνα αποκάλυψε τα όσα τρομερά βίωσε και εξακολουθεί ακόμα να βιώνει.

Η Αμίνα πλέον δεν βρίσκεται στο σπίτι της καθώς κατάφερε να δραπετεύσει και τώρα κρύβεται σε άγνωστη τοποθεσία. Πέρα από την οικογένειά της και την Αστυνομία που την αναζητούν για να την τιμωρήσουν, είτε δέρνοντάς την είτε βιάζοντάς τη, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Αμίνα έχει να αντιμετωπίσει και την κοινωνία της Τυνησίας στο σύνολό της –καθώς περπατούσε στον δρόμο οι περαστικοί τής φώναζαν «Αμίνα, ξεντύσου, Αμίνα, ξεντύσου». Ομως εκείνη δεν πτοείται: «Θέλω να οργανώσω κάτι μαζί με τις Femen […] θα μπορούσαμε να δράσουμε στην Ευρώπη ή ακόμα και στην Τυνησία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όσους θέλουν να στερήσουν από τις γυναίκες τα δικαιώματά τους».