Ηταν το 87′ όταν ο Μπουγαΐδης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ (0-1). Αυτό ήταν. Το τι επακολούθησε είναι πρωτόγνωρο. Οπαδοί της ΑΕΚ όρμησαν προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.

Μόνο ο Τραϊανός Δέλλας δεν έτρεξε και ο Παύλος Μητρόπουλος. Ο τελευταίος προφανώς νόμιζε ότι θα τον σεβαστούν, αλλά έκανε λάθος. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τον γρονθοκόπησαν, ενώ κάποιος άλλος του έριξε κλωτσιά στο πρόσωπο. Οι παίκτες στριμώχτηκαν για να μπουν στη φυσούνα όπου είχαν φτάσει οι οπαδοί, οι οποίοι την έσκισαν, έριξαν αντικείμενα, έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια έκαναν επίθεση στον χώρο των επισήμων. Οσοι βρίσκονταν εκεί άρχισαν να τρέχουν, ενώ στη συνέχεια κάποιοι πήγαν και προς τον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων. Εκεί δημιουργήθηκε ένταση, αλλά οι οπαδοί κινήθηκαν προς τους επισήμους.

Στο διάστημα αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους και άρχισαν τη χρήση δακρυγόνων, κροτίδων λάμψης κρότου και απώθησαν τους μαινόμενους οπαδούς.

Επειτα από αρκετή ώρα το γήπεδο άδειασε, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στον αγωνιστικό χώρο και περίμεναν όλοι την απόφαση του διαιτητή. Η ΑΕΚ στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας της δεν είχε την ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά. Οι παίκτες της τσακισμένοι από το άγχος δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μία προσπάθεια της προκοπής, ούτε έναν συνδυασμό, ούτε μία φάση. Σε ένα ματς όπου όλοι ήταν εκεί, ο κόσμος έδωσε το «παρών»: περίπου 30.000 ήταν στις εξέδρες. Οι παλιές δόξες της ομάδας, ο Μπάγεβιτς, ο Μελισσανίδης, οι Λυμπερόπουλος, Καφές, Αλεξόπουλος, Τσιάρτας, Δημητριάδης και άλλοι πολλοί ήταν στο ΟΑΚΑ προσπαθώντας να δώσουν θετική αύρα στα νέα παιδιά της ομάδας. Μια αύρα που δεν κατάφερε τελικά να μεταδοθεί, που δεν πέρασε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι μάλλον φορτώθηκαν με πιο πολύ άγχος που τους βάρυνε τα πόδια περισσότερο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τριτσώνης από την Αθήνα.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γκερέιρο, Φούντας, Φέτσης (67′ Ρίκκα), Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Βλάχος, Ανάκογλου (83′ Καραλής), Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (52′ Μίνγκας), Κασελάν, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σέρφα, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης.