«Αφήστε με να πεθάνω» ήταν το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει, ο 50χρονος αυτόχειρας καθώς μεταφερόταν με βαριά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Η απελπισία και τα αδιέξοδα, τρία χρόνια άνεργος στην Ελλάδα της κρίσης, τον οδήγησαν προχθές το πρωί στη μοιραία πράξη. Επέλεξε να δώσει το τέλος με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή. Ο θάνατός του προκάλεσε σοκ στους έντρομους περαστικούς της διασταύρωσης των οδών Πεντέλης και Αναπαύσεως στα Βριλήσσια που τον είδαν να φλέγεται και έζησαν τις δραματικές σκηνές.

Πριν από χρόνια ο 50χρονος, που ήταν διαζευγμένος, πατέρας ενός παιδιού, είχε μια τακτοποιημένη ζωή αφού διατηρούσε βιοτεχνία ξυλείας στην Ηπειρο. Η οικονομική κρίση προκάλεσε τις μεγάλες ανατροπές που τον οδήγησαν στο τέλος. Στη βιοτεχνία του πριν από τρία χρόνια μπήκε λουκέτο και δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Η ανεργία τον οδήγησε στην απόγνωση και στην κατάθλιψη.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ. Τον Μάρτιο, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, είχε επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του. Σώθηκε την τελευταία στιγμή. Προχθές το πρωί εφοδιασμένος με ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό έκανε την τελευταία διαδρομή.

«Κράτα, θα ζήσεις! Ερχεται το ασθενοφόρο, ανάπνεε!» του έλεγε συνεχώς ένας από τους περαστικούς, ο κ. Τάσος Μυλωνίδης, ο οποίος μαζί με άλλους πολίτες ξεπερνώντας το σοκ από το φρικτό θέαμα έτρεξε να προσφέρει βοήθεια. «Περνούσα με το αυτοκίνητό μου, όταν τον είδα να καίγεται. Τρόμαξα αλλά σταμάτησα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα. Δεν φεύγει από το μυαλό μου…».

Χθες έγινε μία ακόμα αυτοκτονία όταν 48άχρονος έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Πάτρα. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί.