Σε κοινή ρύθμιση για οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία κατέληξε η κυβέρνηση, με δυνατότητα εξόφλησής τους σε 48 δόσεις για όσες δημιουργήθηκαν έως 31/12/2012.
Για τις μεταγενέστερες οφειλές θα ισχύει πάγια ρύθμιση, με δυνατότητα εξόφλησης σε 12 δόσεις.
Ειδικώς για όσους έχουν οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ οι ρυθμίσεις θα είναι ευνοϊκές, καθώς θα μπορούν να εξοφλούνται ακόμη και σε περισσότερες από 48 δόσεις, κατά την κρίση του εφόρου. Κριτήριο για την απόφαση του εφόρου θα είναι το κατά πόσον έχει υποστεί μείωση το εισόδημα του οφειλέτη, καθώς και το αν έχει μείνει άνεργος.
Σημειώνεται ότι περίπου 2,3 εκατ. οφειλέτες χρωστούν έως 3.000 ευρώ.
Για τους μεγαλοοφειλέτες, με χρέη πάνω από 50.000 ή 75.000 ευρώ, η ρύθμιση θα γίνεται υπό προϋποθέσεις, κατόπιν βεβαίωσης λογιστή σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, ενώ για οφειλές πάνω από 300.000 ευρώ θα απαιτείται και προσημείωση ακινήτων ή εγγυητική επιστολή τράπεζας.
Για τη ρύθμιση των 48 δόσεων θα υπάρχει προθεσμία υπαγωγής ένας μήνας. Από 'κει και πέρα όποιος υπάγεται στη ρύθμιση θα παίρνει μικρότερο αριθμό δόσεων.
Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να εξοφλήσει εφάπαξ τις οφειλές του θα απαλλάσσεται από το 50% των προσαυξήσεων, ενώ όσοι υπαχθούν στις 48 δόσεις θα απαλλαγούν από το 20% των προσαυξήσεων.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ