Ο Μίτσελ ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε κόντρα σε Λεβάντε, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του ΠΑΟ Γιάννης Βονόρτας υποστήριξε ότι υπήρξε «ξεκάθαρο φάουλ του Τζιμπούρ » στη φάση της ισοφάρισης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι: Για τις αιχμές του Γιάννη Βονόρτα προς εκείνον: «Εκείνος το είπε. Εγώ γιατί να σχολιάσω;»

Για το εάν θα γύριζε τον χρόνο πίσω και το τι θα άλλαζε : «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι το παιχνίδι που επιθυμούσα να είναι. Μας έλειπε η συνέχεια. Το βάθος και η ένταση. Να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω δεν επιτρέπεται στους τεχνικούς. Είναι πολύ πιο εύκολο να κριτικάρεις ένα ματς παρά να το προπονείς. Το ίδιο γίνεται και μένα. Είναι αλήθεια πως δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε και τα πράγματα δεν μας πήγαν όπως θέλαμε».

Για τα ματς με την Λεβάντε και τα ντέρμπι: «Όπως πολύ σωστά σημειώνετε πάντα είναι φταίξιμο του προπονητή. Πάντα αυτός είναι υπεύθυνος για την ομάδα».

Για το σκεπτικό του σε ό,τι αφορά στη μεσαία γραμμή: «Πολλές φορές έχω βάλει τον Μασάντο και το σχολιάζεται για τον αντίθετο λόγο. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή το να λειτουργεί γιατί κριτικάρεται για κάθε επιλογή του. Εάν έβαζα τον Ιμπαγάσα στο ματς θα λέγατε κάτι άλλο».

Για την πίεση προς τους παίκτες: «Είναι αλήθεια πως οι παίκτες έχουν εισπράξει αρκετή πίεση. Για να παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα δεν αρκεί η μεγάλη ποιότητα αλλά θα πρέπει να μάθεις να αντέχεις και στην πίεση. Θέλω να συμπληρώσω κάτι. Είναι μία κατάσταση που θέλουμε να αλλάξουμε. Θέλουμε να το διορθώσουμε όλο αυτό. Συνέβαινε και πριν έρθω εγώ στην ομάδα. Απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε».

Λείπει κάτι στον Ολυμπιακό ή του λείπουν πολλά; «Ναι προφανώς λείπει κάτι. Εμείς πολύ καιρό προετοιμάζουμε τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό θέλουμε. Σήμερα ήταν τελική πρόβα, Να μην επαναπαυθούμε. Το μυαλό μας θα πρέπει να το έχουμε στο Κύπελλο. Εμείς προετοιμαζόμαστε για τον τελικό του Κυπέλλου που περνάει μέσα από τον ημιτελικό. Σχετικά με την περασμένη εβδομάδα χρησιμοποιήσαμε τον Μασάντο που ήταν ο καλύτερος στον χειρισμό της μπάλας όπως λέτε εσείς αλλά δεν είχε καλή μέρα όμως».

Σε ό,τι αφορά στον Μήτρογλου:«Είναι σίγουρο ότι έχουμε αδικήσει όλους τους παίκτες που δεν παίζουν βασικοί. Και αυτό διότι όλοι τους δουλεύουν και όλοι αξίζουν μία ευκαιρία. Ο Μήτρογλου μας έχει χαρίσει επτά βαθμούς αλλά και ο Τζιμπούρ δεν μας έχει χαρίσει λίγους».

Για τα άκρα του Ολυμπιακού: «Σας διαβεβαιώνω πως είναι πολύ δύσκολο είναι να είσαι προπονητής. Κάποιος θέλει τον Μασάντο. Κάποιος άλλος όχι. Κάτι που τόνισα ιδιαίτερα στον Αμπντούν στο ματς είναι να βγαίνει γρήγορα και να περνάει στην αντίπαλη περιοχή. Είπα σε Γκρέκο και Μανιάτη να είναι πάντα έτοιμοι για θέση για σουτ. Ποτέ δεν είναι εύκολο. Δεν γίνεται κάτι στον αγώνα επειδή το λες».

ΒΟΝΟΡΤΑΣ

Ο Γιάννης Βονόρτας άφησε αιχμές για τον Μίτσελ :« Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι». Ο προπονητής του ΠΑΟ υποστήριξε ότι υπάρχει πλάνο για τη νέα χρονιά και η παραμονή του στον πάγκο δεν εξαρτάται από ένα ματς.

«Έγινε ένα πολύ καλό ματς, αν εξαιρέσουμε τη φάση της ισοφάρισης που ξέφυγε η κατάσταση. Οι παίκτες πρέπει να ειναι πιο συγκρατημένοι, όπως και εμείς από τον πάγκο.

Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μου για την εικόνα που είχαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο βάσει των αναλύσεων που είχαμε κάνει όλη την εβδομάδα και ήρθαμε σε μία καυτή έδρα για να κερδίσουμε. Οι παίκτες ειχαν αγωνιστική πειθαρχία και πάθος για τη νίκη. Δημιουργήσαμε τέσσερα τετ α τετ, αλλά η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση που ήταν στο πλευρό μας όλη την εβδομάδα. Θεωρούμε ότι είμαστε νικητές. Ο Τζιμπούρ έχει κάνει φάουλ στο γκολ της ισοφάρισης κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Φαίνεται».

Γιατί, αφού ήταν επιθετικό φάουλ, οι παίκτες του πήγαν στον επόπτη: «Πού έπρεπε να πάνε;».

Στον διαιτητή… «Εγώ από τον πάγκο είδα φάουλ σε σπρώξιμο του Τζιμπούρ πάνω στον Σο. Οι παίκτες μου μπορεί να είδαν οφσάιντ».

Για το αν ο Παναθηναϊκός αδίκησε την ομάδα του τη φετινή σεζόν: «Το ότι δεν υπήρχε σταθερότητα. Ήταν ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ίσως το πνεύμα. Ίσως η ψυχολογία. Το πνεύμα του νικητή εννοώ που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός ως ομάδα».

Για το αν είναι είναι υποψήφιος για προπονητής ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς: «Όχι, βέβαια. Δεν εξαρτάται από ένα ματς αυτό. Υπάρχει πλάνο. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιχνίδι. Είναι βάση για τη νέα χρονιά και τίποτα περισσότερο. Αλίμονο εάν μέναμε σε ένα παιχνίδι. Ένας τεχνικός θα μπορούσε περισσότερα».

Για το τι σημαίνει αυτή η εμφάνιση για τον ίδιο; «Σημαίνει πολλά. Υπαρχει μεγάλη ικανοποίηση. Μπόρεσα να μεταδώσω και να επιδράσω πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Να καταφέρω να τους πείσω ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια, έχοντας καλή εικόνα στο γήπεδο».

Για τη συμβουλή του προς τη διοίκηση, καθώς η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης: «Υπάρχει ένα πλάνο πάνω στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ομάδα».

Για το τι εννοούσε με τη λέξη «συγκρατημένοι»: «Είπα να είμαστε συγκρατημένοι γιατί είδα στην σύρραξη πως ο κ. Μίτσελ ξαναμπήκε στο γήπεδο και προκάλεσε πάλι μία νέα μικρή σύρραξη. Όλοι οι ξένοι έχουν το όνομα και την φήμη. Να σέβονται, όμως, την χώρα που εργάζονται και τα ελληνικά γήπεδα».

Για το γεγονός πως ο Μίτσελ δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα: «Και εγώ αυτήν την εντύπωση είχα. Εγώ τον είδα να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να φωνάζει στον επόπτη. Τίποτα άλλο. Αυτός οφείλει πιο πολύ από όλους να είναι συγκρατημένος όπως και εγώ, όπως και ο καθένας. Σαφώς όλοι να είμαστε συγκρατημένοι. Οι παίκτες είναι σε υπερένταση λόγω του αγώνα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικά εκτός της γραμμής».

Για το αν έμεινε η αποστολή του ΠΑΟ ευχαριστημένη από τη φιλοξενία: «Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εκτός από τις κροτίδες προς το πούλμαν που σταμάτησε 30 μέτρα πίσω από εκεί που έπρεπε. Έπεσαν κάποια αντικείμενα. Μέλη της διοίκησης έμειναν για κάποια ώρα στο ανσανσέρ. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν γνωρίζω εάν κλείστηκαν στο ανσανσέρ μαζί τους και άνθρωποι από τον Ολυμπιακό».