Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη κριτική που ασκεί στη Δημοκρατική Αριστερά σε σχέση με τη χθεσινή απόφαση των πολιτικών αρχηγών για την αποχώρηση από το Δημόσιο, υπαλλήλων και την ανασυγκρότηση του, έδωσε η Αγ. Κωνσταντίνου.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι με την χθεσινή απόφαση αποφεύχθηκαν οι οριζόντιες, αθρόες και τυφλές αποχωρήσεις και ότι όλα θα γίνουν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψηφοθηρεί καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάριο που τρομοκρατούν τους δημόσιους υπαλλήλους».

Προκαλεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τη δική του πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το πώς θα γίνει ειδικότερα η ανασυγκρότηση του κράτους.

Με άλλη ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ απαντάει και στο αίτημα που διατύπωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας για παραίτηση της κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Υπογραμμίζει ότι πρόκειται για πυροτέχνημα, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα στους ψηφοφόρους του, ότι ο ίδιος έχει προοπτική και πολιτική πρόταση.