Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Στην Αττική η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς, θα σημειώσει πτώση από το απόγευμα.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στη Θεσσαλονίκη και τη θερμοκρασία από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα η ΕΜΥ αναμένει στα δυτικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, προβλέπονται στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Πάντως το βράδυ τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Οι βοριάδες θα πνέουν τοπικά στα 7 μποφόρ στο Ιόνιο, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και από τα δυτικά, ενώ οι τοπικές καταιγίδες και βροχές θα περιοριστούν από το απόγευμα στην Κρήτη.