Η κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αγόρασε τον Σκορπιό, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται την εταιρεία επενδύσεων του Ρώσου μεγιστάνα. Την είδηση επιβεβαιώνει και το αμερικανικό περιοδικό Forbes, το οποίο αναφέρει ότι αγοραστής είναι επισήμως εταιρεία του ομίλου του, η οποία ενήργησε για τα συμφέροντα της κόρης του Γεκατερίνα.

Η τιμή πώλησης του νησιού δεν έχει γίνει γνωστή. Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση πωλήθηκε σε τιμή που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι η 24χρονη Εκατερίνα το ήθελε όχι μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά και για επιχειρηματικούς.

Την αγορά έκανε η ίδια από την 28χρονη εγγονή του Ωνάση, Αθηνά, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με το Reuters, η κόρη του μεγιστάνα αγόρασε κι ένα μικρό γειτονικό νησί, το νησάκι Σπάρτη.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό και συνιδρυτής της ρωσικής κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali.

Ο δήμαρχος του γειτονικού Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό, δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι μάλλον μία μακροχρόνια ενοικίαση, καθώς, σύμφωνα με δικηγόρους, η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση ανέφερε ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί, ούτε να φύγει από τα χέρια τηςοικογένειας.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης -γράφει το Reuters- έχουν δημοσιεύσει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η τραγουδίστρια της ποπ, Μαντόνα, είχαν χωρίς επιτυχία προσπαθήσει να αγοράσουν τον Σκορπιό.

Η ρωσική έκδοση του Forbes σημειώνει ότι ο 46χρονος επιχειρηματίας, από το 2008 που ξεκίνησε η διένεξη με τη σύζυγό του Γελένα, προτιμά να πραγματοποιεί νέες αγορές ως δωρεά στην 24χρονη κόρη του Αικατερίνη και την 12χρονη Άννα. Κι αυτό γιατί η διαδικασία του διαζυγίου συνεχίζεται και η σύζυγός του, μετά από κάθε παρόμοια αναφορά αγορών στον Τύπο, προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκοντας τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.