Τελικά το μέγεθος μετράει: Αυτό διαπίστωσαν αυστραλοί επιστήμονες που έδειξαν τις φωτογραφίες 343 γυμνών ανδρών σε γυναίκες και τους ζήτησαν να τους βαθμολογήσουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους.

Οι άνδρες με τα μεγαλύτερα μόρια συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις της πλειονότητας των γυναικών. Φυσικά, οι γυναίκες προτιμούν επίσης τους ψηλούς άνδρες, όπως έχουν καταδείξει αρκετές έρευνες στο παρελθόν. Αλλά εξίσου μεγάλη σημασία φαίνεται πως δίνουν και στο μέγεθος του ανδρικού μορίου.

Οταν μάλιστα ο άνδρας συνδυάζει και μέγεθος και ύψος, τότε ανεβαίνει… επίπεδο στη δημοτικότητά του ανάμεσα στις γυναίκες.

Προσοχή όμως, όταν ένας ψηλός άνδρας έχει μικρό γεννητικό όργανο, τότε χάνει αυτόματα σε σεξαπίλ, ιδίως στις μεγαλόσωμες γυναίκες.

Πάντως, το μήκος των 7,6 εκατοστών κρίνεται ικανοποιητικό από την πλειονότητα των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, που δημοσιεύουν τα αποτελέσματα στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», η προτίμηση των γυναικών στο μακρύτερο όργανο ενδέχεται να είναι η αιτία της ανάπτυξής του στην ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης.

Οσο για τα αίτια της γυναικείας προτίμησης, ο Μπράιαν Μοτζ από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας στην Καμπέρα δήλωσε στην «Τέλεγκραφ»: «Η ροπή των γυναικών προς το μακρύτερο πέος μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή την αισθητική τους».

Για την ιστορία, πάντως, ακόμα σημαντικότερο κριτήριο για τις γυναίκες από το γεννητικό μόριο και το ύψος του άνδρα είναι η αναλογία των ώμων με τους γοφούς. Οσο πιο φαρδιές πλάτες έχει ο άνδρας, σε συμμετρική αρμονία όμως με τους γοφούς, τόσο περισσότερες κατακτήσεις έχει.