Θέμα ηθικής θέτει ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν Ματίας Ζάμερ στην ανάμειξη του Πεπ Γκουαρντιόλα στις αναμετρήσεις των Βαυαρών με την Μπαρτσελόνα.

«Από τη μια πλευρά, ο Γιουπ Χάινκες είναι ακόμα προπονητής της Μπάγερν και ο Πεπ αναμένεται να έρθει το καλοκαίρι. Από την άλλη πλευρά, είναι θέμα σεβασμού και ηθικής», δήλωσε ο «σκληρός» Ζάμερ για την πιθανότητα οι Βαυαροί να ζητήσουν συμβουλές από τον μέχρι πέρυσι προπονητή της Μπαρτσελόνα.

«Να τηλεφωνήσω στον Γκουαρντιόλα; Σας παρακαλώ να σεβαστείτε τη δουλειά μου. Ποτέ δεν έχω συμβουλευτεί προπονητές. Δεν έχω ανάγκη κανέναν. Είχα προαίσθημα πως θα κληρωθούμε την Μπαρτσελόνα και το είπα το πρωί στη γυναίκα μου. Είναι μία αναμέτρηση γιγάντων», είπε ο Χάινκες που ασφαλώς έχει να αποδείξει πολλά περισσότερα σ’ αυτή την αναμέτρηση, κυρίως για τον τρόπο που τον «άδειασε» η Μπάγερν.

«Συναρπαστική πρόκληση» χαρακτήρισε τους ημιτελικούς με την Μπάρτσα ο διευθύνων σύμβουλος του βαυαρικού συλλόγου Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε χαρακτηρίζοντας τους Καταλανούς «ομάδα – ορόσημο για όλους στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος Ούλι Χένες είχε προλάβει πάντως να ανάψει φωτιές πριν από την κλήρωση δηλώνοντας πως η Μπάρτσα έχει χάσει την αύρα της.

Γι’ αυτό ίσως ο αθλητικός διευθυντής των Ισπανών Αντονο Θουμπιθαρέτα άφησε αιχμές: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που απολαμβάνουμε και ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Να παίξουμε ποδόσφαιρο».