Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για τον νέο πολιτικό σχηματισμό που ίδρυσε με τον τίτλο «Σχέδιο Β'» και εξήγησε ότι η ιδέα προήλθε από «τη μεγάλη η συζήτηση που γίνεται σε δημοσιογραφικό, πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο, σχετικά με την εξέλιξη της ευρωζώνης». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κοινωνία έχει και πάλι ξεπεράσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα που δείχνει να επιμένει μαζικά στο ευρώ προσβλέποντας ότι το Σχέδιο Β' θα εκφράσει το «μεγάλο κομμάτι» που επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Αλέκος Αλαβάνος είπε: «Αν δείτε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, στο σύνολό τους θέλουν το ευρώ, εκτός από το ΚΚΕ που και αυτό δεν έχει θέσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ως άμεσο στόχο. Λέει "όταν πάρουμε τη λαϊκή εξουσία και όταν γίνει ο σοσιαλισμός". Όμως, θα δείτε μεγάλη απόσταση του κοινοβουλευτικού συστήματος από τις διεργασίες στην κοινωνία. Στις έρευνες των δημοσκοπήσεων, το κομμάτι του πληθυσμού που έχει μια σταθερή άρνηση στο ευρώ και αναζητά το δρόμο του εθνικού νομίσματος, τώρα τελευταία φτάνει στο 35-40% και πρέπει να εκφραστεί. Για μια ακόμα φορά η κοινωνία ξεπερνά το πολιτικό σύστημα».

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι δεν βλέπει αυτή την στιγμή δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των αριστερών κοινοβουλευτικών δυνάμεων. «Δεν βλέπω στις νυν κοινοβουλευτικές δυνάμεις τη δυνατότητα συνεργασίας. Έχοντας υπόψη την απομονωτική στάση που έχει το ΚΚΕ, δεν ξέρω αν θα τη διακόψει μετά το συνέδριο. Με τα σημερινά δεδομένα, δεν βλέπω κάτι τέτοιο», είπε. 

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ