Ο Μπίλι Ζέιν ετοιμάζει μια εταιρία που θα εισάγει ελληνικό ελαιόλαδο στην Αμερική. Ο ελληνοαμερικανός ηθοποιός, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «Τιτανικός», «ο Φαντομάς» και «Twin Peaks», σχεδιάζει να εισάγει ελαιόλαδο από την Μάνη και την Πελοπόννησο, τα μέρη από τα οποία κατάγεται η οικογένειά του. Ο ίδιος επισκέπτεται την χώρα κάθε χρόνο.

«Αυτό που έκανε ο Κόπολα με το κρασί από την Ιταλία, θα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω και εγώ με το ελληνικό ελαιόλαδο. Στον περισσότερο κόσμο, η Ελλάδα είναι γνωστή για τον τουρισμό της. Εγώ βλέπω μέλλον στον οικοτουρισμό, την βιοδυναμική γεωργία και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει την οικονομία της Ελλάδος και να δώσει νέες ευκαιρίες. Μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει και στα χωριά. Η Ελλάδα έχει δώσει τόσο πολλά στον κόσμο και καθώς κατάγομαι από την Ελλάδα έχω ένα λόγο παραπάνω. Θα το έκανα ακόμα και αν δεν ήμουν Eλληνας» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος σκοπεύει να δωρίσει μέρος των εσόδων της εταιρείας του σε φιλανθρωπίες, στην Ελλάδα.

Την ίδια φιλοσοφία έχει και το ελληνικό διαδικτυακό κατάστημα http://www.doromu.com, το οποίο δίνει μέρος των εσόδων στους Έλληνες.

Ο Μπίλι Ζέιν γεννήθηκε στο Σικάγο, από την Θάλεια και τον Γουίλιαμ Τζορτζ Ζέιν, οι οποίοι ήταν και οι δύο ερασιτέχνες ηθοποιοί. Και οι δύο έχουν ελληνική καταγωγή, ο πατέρας του είναι από την Μάνη και η μητέρα του από τη Χίο. Το αρχικό όνομα την οικογένειας ήταν Ζανετάκος, το οποίο άλλαξαν οι γονείς του αργότερα σε Ζέιν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από