Σε 10.000 με 15.000 υπολογίζεται ο αριθμός των παιδιών στην Συρία που έχουν χάσει την ζωή τους από τότε που άρχισε η σύγκρουση στην χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αλυσίδας Ελπίδας, μιας γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που εξειδικεύεται στην παροχή περίθαλψης στα άπορα παιδιά.

Από τους 70.000 και πλέον νεκρούς που έχουν καταγραφεί από τον ΟΗΕ στην Συρία, «σχεδόν οι μισοί είναι άμαχοι. Μεταξύ των αμάχων αυτών υπάρχει ένα ποσοστό μεταξύ 30 και 40% παιδιών, δηλαδή 10.000 ως 15.000 παιδιά», διευκρίνισε σε συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Φιλίπ Βαλεντί, μετά την επιστροφή του από αποστολή στην Ιορδανία.

Στην γειτονική αυτή χώρα της Συρίας, η οποία φιλοξενεί περίπου 400.000 Σύρους πρόσφυγες, «εξέτασα 65 παιδιά (από την Συρία), εκ των οποίων τα δύο τρίτα ήταν τραυματίες πολέμου: είχαν πατήσει νάρκες, ή είχαν πυροβοληθεί από ελεύθερο σκοπευτή», πρόσθεσε ο Βαλεντί.

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναμένει ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία να φτάσει το 1,2 εκατομμύριο στα τέλη του 2013, δηλαδή στο ένα πέμπτο του ιορδανικού πληθυσμού.